Volvo V70 2.4 T (2001)

Uitvoering | V70 2.4 T |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Fijne auto maar met de nodige problemen
Ik dacht dat de Volvo een dergelijke kilometerstand makkelijk aan zou moeten kunnen, zeker met Volvo historie. Dat is enorm tegen gevallen. De dealer had de distributieriem niet vervangen; het uitslaatspruitstuk lekte en de voorste schokbrekers waren aan gort. Reken dan maar op een reparatie van 4000 euro. Ik had 'm gekocht met schade, die ook nog eens meeviel (schroefschade), maar dan valt een reparatie van deze omvang op de techniek tegen.
Vervolgens tijdens de eerste vakantie naar Zweden met deze auto direct in Lübeck een kapotte dynamo. Was nog eens 800 euro.
Verder rijdt het super: het is een zeer luxe uitgevoerde auto met navigatie, leer, nivoregeling, geintegreerde kinderzitjes, Dolby surroud pro logic stereo, geheugen op de stoelen etc. etc. In nieuwere auto's is dit wat gewoner, maar deze auto is al 8 jaar oud.
De 200 pk is ruim voldoende; ik heb ook een 850 T5 met 25 pk meer en die laatste is wat lichtvoetiger maar ook rauwer. De banden zijn 205 55 16 Michelin en dat vind ik prettiger dan de 205 50 16 Goodyear Eagle van de T5.
Het bovenstaande komt wellicht wat negatief over, maar dat is in perpectief. Ik heb van de laatste drie jaar de rekening gezien en de uren en in die contect had ik verwacht dat linke gebreken als een oude distributieriem toch wel waren meegenomen.
Ik hoop er nog veel plezier van te hebben. Binnenkort wordt ie weer gebruik om te forensen dus meer ervaringen volgen.