Volvo V70 2.4 D5 (2001)
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 115.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Wat een geweldige auto is deze handgeschakelde 2.4 D5 diesel!
Ideale langeafstand wagen met een aangenaam verbruik van 1:17,5. Wel is de berijder stoel voor mij ietwat aan de zachte kant maar dat kan ook een kwestie van gewenning zijn daar ik altijd op harde stoelen heb gezeten i.v.m. rug problemen. Comfort nivo is zondermeer erg hoog terwijl het geluidnivo erg laag is. Audioinstallatie is uitstekend.
Uitzicht rondom is wat minder door de vele dikke stijlen in de auto. Ook de spiegels hadden m.i. wel wat groter gekund. De vering is niet erg hard en geeft het gevoel van een limousine. Overigens vindt ik de vering persoonlijk wel erg comfortabel daar ik in de omgeving veel slechte klinkerwegen heb.
Koppeling pakt bij het wegrijden in de 1e versnelling wat abrupt aan.
De auto heeft ook wel wat weinig opbergvakjes vergeleken met mijn vorige auto.
T.a.v. de tweedehands prijs (€22.000) vindt ik dit een goeie deal daar de meeste handelaren toch al snel €4000 daarboven zitten.
Intussen zelf een trekhaak ondergebouwd van Brink wat relatief eenvoudig is en ongeveer 4 uur duurt. Wel was de info van Brink t.a.v. het verwijderen van de bumper wat summier waardoor de hele operatie waarschijnlijk 1 1/2 uur korter had kunnen duren. Ik houd deze auto ongeveer 8 jaar, ga er voornamelijk lange stukken mee rijden (groningen/schiphol v.v.) dus een update volgt mettertijd.
Wegenbelasting €104,/mnd, verzekering €30,25/mnd gemiddeld verbruik 5,6/100km
Geen.