Volvo V70 2.4 D Edition I (2003)
| Uitvoering | V70 2.4 D Edition I |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een hele overstap van een snelle Saab 9.3 (helaas noodzakelijk wegens hoge benzinekosten en buitengewoon grove nalatigheid van een leasemaatschappij van een grote Nederlandse bank bij een ongevalletje, waardoor ik tot de hoogste rechter moest procederen om niet een veroordeling aan mijn broek te krijgen). Na een lange inrijperiode, waarbij de zware Volvo niet vooruit te branden leek, begon ik de auto meer te waarderen. Hij werd sneller en stiller, vooral op de snelwegen, en bleek een buitengewone comfortabele reisauto, die redelijk zuinig blijft (1 op 10 bij snel rijden, is zuiniger bij lagere snelheden). Na 40.000 kilometer is de motor soepel en blijkt deze "kleine" dieselmotor zeer snel (210 is makkelijk haalbaar) en betrekkelijk stil.
Maar de auto heeft enkele belangrijke minpunten. Hij blijft bijvoorbeeld weinig kracht onderin houden (de D5 biedt dat wel) en dat maakt hem in de stad log en omslachtig, wat nog eens benadrukt wordt door een veel te grote draaicirkel.
De koppeling is zwaar en onprecies. De afwerking is matig (het hemeltje en het dashboard rammelen, het plastic achter krast makkelijk). Verder biedt deze Volvo opvallend weinig bergruimte: alleen tussen de voorstoelen kan je een blikje of een flesje kwijt, verder is eigenlijk nergens plek voor iets. En de ruimte tussen knieen en dashboard is krap. Niet te verhelpen is een trek naar rechts en dat is heel vervelend. De hele service van Volvo trouwens laat te wensen over, het hangt te veel van de afzonderlijke dealer af, is mijn ervaring. Dat kan eigenlijk niet voor een autobouwer van het kaliber van Volvo.
- De auto trekt naar rechts en doet dat nog altijd, na drie keer uitlijnen (waarbij Volvo begon te mekkeren na de eerste keer) en verplaatsing van alle banden. Volvo leverde standaard Pirelli"s, doe mij maar Michelins maar die tasten de winstmarge te veel aan ofzo.
- Alle remschijven zijn vervangen na 20.000 kilometer (auto trilde bij het remmen)
- rammelende hemeltjes en dashboards (kon men niets aan doen)