Volvo V70 2.4 140pk (2000)
Uitvoering | V70 2.4 140pk |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Ondanks alles.
Ik heb de auto nu zo'n 8 maanden. De eerste paar maanden was er geen vuiltje aan de lucht. De auto reed goed en alles werkte. Na een maand of 4 heb ik een grote beurt laten doen omdat niet bekent was wanneer hij zijn laatste onderhoud heeft gehad. Daarbij kwam een slechte fuseekogel aan het licht.
Uiteindelijk heeft me dit alles bij elkaar E400,- gekost. Ook kwam aan het licht dat het uitlaatspruitstuk gescheurd was. Bovendien was de lambdasensor kapot gegaan. Mijn brandstofverbruik lag dan ook behoorlijk hoog. Ongeveer 1:8 - 1:8,5. Wel kon ik gewoon met de auto rijden.
Op een gegeven moment bleek de airco uit te vallen. Na hem 5 min uitgezet te hebben deed hij het weer, maar zelf schakelde hij niet meer. Met warm weer niet echt prettig met 4 personen in de auto. Op het Volvoforum gezocht wat het probleem kon zijn. Het bleek iets eenvoudigs als een revetje achter de aircopoelie te zijn. Poelie eraf, ringetje ertussen uit, poelie terug. Klaar. Natuurlijk zat er bij mij een chassisbalk in de weg. Met 2 man zijn we 1,5 uur bezig geweest. Maar het was wel gefikst. Zonder materiaalkosten.
Wat later ging de auto in een noodloop programma. Met wat moeite ben ik naar huis gesukkeld. Mijn monteur heeft hem uitgelezen en gereset. Hij deed het weer. Voor 2 dagen. Wederom in noodloop. Het gasklephuis was naar zijn grootje. Een dure reparatie, die bovendien bij de dealer opnieuw ingelezen moet worden. Toen hebben we besloten het spruitstuk e.d. ook maar te laten repareren. Tevens zijn er een aantal rubbers in de voortrein vervangen. Na 2 weken zonder auto was de reparatie klaar. Het koste me E1275,-. Maar de auto rijdt dan ook weer helemaal top. Hij spoort weer goed, en motorisch klinkt en rijdt hij ook weer zoals het hoort. Nu nog in de gaten houden of het verbruik beter wordt.
Omdat de aanschafprijs niet al te hoog lag, is het met deze kosten erbij voor mij acceptabel. Ik heb erg veel plezier met de auto en ben erg blij met de luxe en de ruimte. Hopelijk komen er voorlopig geen dure reparatie's meer aan. Voorlopig blijf ik lekker rijden.
Comfort: fijne soepele vering, lichte besturing. In stadsverkeer erg prettig, vooral ook in combinatie met de automaat.
Prestaties: 140 pk voor een auto van 1533 kg is niet overbemeten. Ik rijdt veel stadsverkeer en korte stukjes, dus voor mij is dit voldoende.
Betrouwbaarheid: Ik heb wat dingetjes gehad maar gezien de leeftijd en km stand is dit niet vreemd. Ook is er vermoedelijk weinig tot geen onderhoud geweest in de laatste 18 maanden voordat ik hem in bezit kreeg. Verder voelt hij nog erg degelijk aan.
Kosten: Het is geen goedkope auto maar voor comfort, ruimte en veiligheid heb ik best wat over. Hopend dat de onderhoudskosten voorlopig binnen de perken blijven, is dit zeker acceptabel.
Een jaartje verder
We zijn een jaar verder. Ik ben nog steeds happy met mijn auto.
Normaal gesproken was ik altijd wel uitgekeken na een jaartje of anderhalf op mijn auto's. De reden dat ik ze langer reed was puur financieel. Als het kon, kocht ik elk jaar een andere auto.
Nu terug naar de Volvo. Ik schreef eerder dat ik hoopte dat ik geen dure of gekke dingen meer tegen zou te komen. We zijn nu een jaar verder en inderdaad, ik heb totaal geen kosten meer gehad. Natuurlijk wel onderhoud maar dat hoort er natuurlijk bij. Het blijkt dat de kwaliteit gewoon erg goed is.
Ik rijd misschien niet erg veel kilometers maar het zijn wel voornamelijk relatief korte stukjes en vrij veel stadsverkeer. Niet het allerbeste voor een auto.
Het brandstof verbruik is in de warme periode van het jaar iets zuiniger geworden. Namelijk zo'n 1:9. Als ik puur alleen snelweg rijdt gaat het naar de 1:11. Dat valt me dus eigenlijk helemaal niet tegen.
Nog steeds goed te betalen omdat ik niet ver van huis werk. Op dit moment zijn de benzineprijzen ook weer wat lager (E1,65).
Dus het valt te overzien.
Nogmaals, nog steeds blij met de ruimte en het comfort. En de kosten vallen dit jaar natuurlijk ook een stuk lager uit.
Voorlopig blijft de Volvo nog.