Volvo V60 T5 R-Design (2011)
| Uitvoering | V60 T5 R-Design |
| Versnellingen | 6, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2011 |
| Jaar van aanschaf | 2016 |
| KM-stand bij aanschaf | 95.000 km |
| KM-stand laatst | 95.000 km |
Mijn eerste grote-mensen auto!
Vrijdag j.l. als 40-er mijn eerste grote-mensen auto gekocht!
Heb altijd in kleine, oudere auto's gereden maar nu is de tijd (en het geld) voor een goede auto aangebroken. Niet nodig voor woon-werk verkeer, dus puur luxe.
Ik ga dan ook in een keer een paar treden omhoog, zoals van 80 naar 240 pk :-))
Ben na ruim een jaar van wikken en wegen (van SLK tot GS) terug naar de basis-gedachte: een betrouwbare en veilige middenklasser met goede stoelen, fatsoenlijke audio en een beetje vermogen.
Heb zelf veel plezier gehad van de reviews op dit platform, vandaar dat ik mijn ervaringen deel.
Bij Volvo beland vanwege de stoelen, maar mijn eerste proefrit in een V50 1.8 was zeer teleurstellend. Wat een slome en saaie zwabberbak zeg! Een rit in een V50 T5 AWD maakte mij wel enthousiast voor dit merk. Sterker, uiteindelijk mijn budget verhoogd en voor een V60 gegaan, waarna ik een T5 R-design met voor 9000 euro aan opties vond.
Eerste indruk n.a.v. de proefrit: een solide auto, met prettige uitstraling, rustgevende rij-eigenschappen en indien nodig genoeg power. Comfortabel en veilig met een sportief tintje. Door R-design een tikje sexy, maar nooit ordinair. Helaas geen 5-cilinder, wel een mooi schakelende powershift automaat.
Nu eerst maar even genieten van het vooruitzicht om vanaf volgende week in zo'n mooie auto te mogen rijden!