Volvo V60 T3 (2011)

Volvo V60
Volvo V60Volvo V60 Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60Volvo V60

UitvoeringV60 T3
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Mijn eerste review en gelijk een eind oordeel.

V60 R design in 1 woord: fantastisch.

Nadat ik drie jaar VW Passat had gereden heb ik de V60 als volgende lease auto uitgezocht. De overweging was BMW 3 Touring (vorig model), Audi A4 Avant, VW Passat (huidige model), Audi A5 Sportback. De Passat (vorige auto) was ook een geweldige auto met name de DSG bak en het koppel. Ik moest verplicht van de werkgever een benzine auto uitzoeken (diesel en benzine literprijs lag destijds erg dicht bij elkaar).

De Audi;s vielen af omdat ze duur in de lease waren, BMW was te klein (vorige model was veel kleiner dan huidige model). De Passat (huidige model vond ik te saai al heb ik het ivm DSG nog wel serieus overwogen. Op dat moment waren er geen 20% bijtellers die mij konden bekoren. (te weinig vermogen en koppel).

En op dat moment kwam de V60 uit, gelijk gevallen voor R-Design, mooie 18 inch velgen en ook een turbo en 150 PK (echt voldoende voor NL). IN het begin had ik nog problemen met een fluittoon maar dat is prima door de Dealer verholpen

Op het moment dat hij geleverd werd begin 2011 reed hij nog amper rond en kwam het regelmatig voor dat mensen bij de auto stonden te kijken of complimenten gaven.

De auto heeft een goede wegligging en reageert goed (geen BMW maar wel goed rijgedrag). Ik mis wel de DSG bak maar hij schakelt prima. De T3 motor doet weinig onder voor de T4 en alleen als je de bergen ingaat (Vakantie) dan mis je wat vermogen wat vaak een diesel wel heeft.

Navigatie is wel minder dan VW en Audi. Je krijgt wel 2 jaar lang gratis updates maar het "pijl"systeem in de VW was duidelijker en completer dan de 7 inch beelscherm aanwijzingen in de Volvo. Met name het de zin, rechtsaf........over 200 meter (daar zit een vertraging op dat je de eerste afslag al genomen hebt....)

USB audio werkt prima, upgrade radio installatie is goed maar niet voortreffelijk (mist uitgangvermogen.

Family line (stoeltjes in zitting) is echt een vinding zouden meer merken moeten doen. verder hele goede stoelen, de beste die ik ooit gehad heb.

Verbruik was wel aanzienlijk hoger 8,5 liter per 100KM (veel hoger dan fabrieksopgave).

Kofferbak inhoud houdt niet over maar voor gezin met 2 kinderen op de basisschool voldoende.

In ruim twee jaar tijd heb ik er nu 150.000 km opstaan en wordt het uitkijken naar een nieuwe auto. De nieuwe facelift kan mij nog niet bekoren (saaier en minder agressief).

Het zal dus waarschijnlijk weer wat "duits"worden maar zeker niet omdat de auto niet beviel. Maar als ik weer een V60 zou doen is de kleurkeuze zo beperkt dat ik weer Zwart zou doen en ik wil wel weer eens wat anders dan naar praktisch het zelfde interieur kijken.