Volvo V60 D6 AWD Twin Engine Summum (2015) #3

Volvo V60 D6 AWD Twin Engine Summum (2015)

UitvoeringV60 D6 AWD Twin Engine Summum
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2025

Volvo V60 D6 hybride ervaring

Ik rijd nu acht maanden in de Volvo V60 D6 hybride die ik in mei 2025 kocht. Na bijna vijf jaar in een Passat station 2.0 TDI 4Motion gereden te hebben was de overstap even wennen, maar ik hebt er geen seconde spijt van.

De Volvo V60 D6 hybride voelt van binnen en buiten degelijk en verzorgd aan geven een rustige indruk alles zit stevig en oogt tijdloos. De ergonomie is prettig knoppen en schermen zijn logisch geplaatst en de stoelen bieden goede ondersteuning voor langere ritten.
De auto rijdt fantastisch de overgang van diesel naar hybride vraagt even aanpassing vooral in het gedrag van de motor en het remmen maar dat went snel. De Volvo V60 D6 hybride voelt stabiel en voorspelbaar aan met een stug onderstel dat vertrouwen geeft in bochten en bij hogere snelheden. De combinatie van hybride aandrijving en vierwielaandrijving levert voldoende trekkracht en grip op is soepel en direct genoeg voor dagelijks verkeer en inhaalmanoeuvres. De vierwielaandrijving geeft extra zekerheid op gladde of losse ondergrond en draagt bij aan het stabiele rijgedrag zeker met het rijden met een caravan. Met de caravan achter de auto rijdt de Volvo V60 D6 hybride superveilig en stabiel. De vierwielaandrijving en het onderstel zorgen voor gecontroleerd weggedrag slingeren wordt goed onderdrukt en inhalen voelt veilig. Remgedrag en stabiliteit bij zijwind zijn voor mij positief genoeg om vertrouwen te hebben tijdens langere ritten.
Ik ervaar dat de auto redelijk zuinig rijdt met thuisladen voor de deur benut je de elektrische mogelijkheden optimaal korte ritten kunnen grotendeels elektrisch, langere ritten combineren motor en accu efficiënt rijdt gemiddeld 45 km op een volle accu.

Vergelijking met de Passat 2.0 TDI 4Motion de Passat voelde robuust en vertrouwd door de jaren heen de Volvo biedt een andere ervaring stiller, moderner en met meer focus op comfort en veiligheid. Waar de Passat misschien directer en bekend aanvoelde, geeft de Volvo mij nu meer rust en vertrouwen, vooral dankzij de hybride mogelijkheden en de vierwielaandrijving bij slechter weer of met een caravan.
Conclusie
Na acht maanden gebruik ben je zeer tevreden met de Volvo V60 D6 hybride. De auto combineert comfort stabiliteit en zuinigheid op een manier die goed past bij mijn rijgedrag en caravangebruik. De overstap van de Passat was even wennen maar heeft zich volledig uitbetaald in rijplezier en vertrouwen.