Volvo V60 D6 AWD Twin Engine R-Design (2015) #2

Volvo V60 D6 AWD Twin Engine R-Design (2015)

UitvoeringV60 D6 AWD Twin Engine R-Design
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2017

De eerste kilometers

Vorige week heb ik mijn nieuwe auto mogen ophalen. Een V60 D6 Twin Engine R-design, Full-options.

Toen ik de auto zag staan, dacht ik meteen, wow wat een mooie auto van buiten én van binnen. Ook dacht ik, die kleinere kofferbak ten opzichte van mijn V70 zal wel even wennen worden.

Mijn eerste 300 kilometer kan ik omschrijven als een enorm genot. Een stille comfortabele auto met een ontzettend soepele motor(en). Wat een heerlijke reisauto is dit! Op de 'pure' mode maar ook in de 'hybrid' mode rijd je met gedoseerd gaspedaal volledig elektrisch: stil, soepel en comfortabel. Als je meer vermogen aanspreekt met je rechtervoet komt de krachtige 5 cilinder diesel er zeer mooi bij. Je hebt continue voldoende power en koppel om zeer soepel met het verkeer mee te komen. Op de 'power' stand heb je 280 PK tot je beschikking, leuk om een keer hard op te trekken maar ik gebruik deze stand eigenlijk niet omdat de auto in de hybrid stand voor mij al meer dan voldoende power heeft.

De komende maanden ga ik genieten van deze zeer comfortabele reis-auto en zal verslag doen van mijn bevindingen. Gemiddeld verbruik eerste 360 km is 5,8 liter per 100 km (heb pas sinds vandaag een laadkabel voor thuis).

De pluspunten tot nu toe:

Plus:
- heerlijke stoelen, eigenlijk perfect!
- Mooi soepel leer
- lekker stuur
- goed sturende auto
- zeer veel power
- stil
- het gevoel dat je met een bijzonder veilige auto op pad bent (en dat is natuurlijk ook zo)
- geweldige (veiligheids)opties: brake assist, adaptive cruise control, lane departure, collision warning, mooie audio, dakraam, mooi navigatiesysteem
- Volvo on Call is een fantastische app
- Rittenregistratie is inbegrepen bij de Volvo on Call app, top!

Min:
- De toeters en bellen op de auto waren in de eerste kilometers wel overdonderend, maar gelukkig ben je er heel snel aan gewend en voel je je erg veilig.
- bagage ruimte beperkter dan bij V70
- Geen koopje

Heerlijke auto!

Inmiddels een maand en een paar duizend kilo verder: 70.000 km op de teller, blijkt de V60 D6 een uitstekende caravantrekker. Onze caravan is 1700 kg zwaar maar de V60 trekt deze bijzonder goed en stabiel.
De Adapative Cruise Control in combinatie met een caravan rijden is naar mijn mening helemaal ideaal. Ik heb zeker stukken van 300 km beide voeten op de grond kunnen houden wat zorgt voor relaxed en uitgerust rijden.

De stoelen zitten perfect. Ik was eerst bang dat de opstaande zijkanten misschien toch wel erg sportief zouden zijn, maar in de praktijk zitten deze stoelen als gegoten.

De audio installatie is optimaal ingesteld, het blijkt wel dat indien je je telefoon aansluit als ipod, en dus muziek streamt via de kabel, de geluidskwaliteit nog beter is. Blijkbaar zorgt bluetooth toch voor de nodige bandbreedte reductie en dat hoor je niet todat je het verschil beluistert. Nog meer diepte en klankkleur. Overigens wel slecht is dat de informatie van spotify niet altijd wordt weergegeven op het scherm. Misschien op te lossen via een update? Meestal toont het scherm in de auto wel de informatie van het eerste nummer dat je afspeelt via spotify in de ipod modus maar vervolgnummers geven geen info van het nummer meer weer op het scherm.

Het verbruik over de afgelopen maand is 4,3 liter op 100 km en dat is netjes, al laad ik consequent de accu op zodra het kan. Omdat ik veel lange ritten rij, ligt het verbruik misschien wat hoger dan andere hybride rijders.

Het elektrisch rijden zelf is een genot, erg soepel en stil rijden is bijna verslavend. Wel soms even wennen dat zodra auto aan de lader gaat, de fan hard aanslaat, waarschijnlijk om de accu's te koelen.

Dat doet de V60 overigens ook erg goed, preconditioning bij hitte! Ventilatoren maken een hoop kabaal maar auto is binnen 2 minuten heerlijk koel!

Ik kijk uit naar de komende kilometers.

10,0

PRIVATE LEASE Volvo V60