Volvo V60 D4 Ocean Race (2015)

Uitvoering | V60 D4 Ocean Race |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
De eerste 50k zit er bijna op
Op het moment van schrijven zitten de eerste 50duizend kilometers er bijna op. De auto heeft zich bewezen als comfortabel, snel en betrouwbaar.
Design:
Het blijft een fraaie verschijning om te zien. In de Ocean Race uitvoering is de auto lekker luxe. Aan de buitenkant een paar leuke extra's (xenon, dakrails en fraaie velgen). Aan de binnenkant veel luxe uit het OR pakket met als toppers de fijne elektrisch verstelbare sportsoelen (met geheugen aan bestuurderskant), het schuifkanteldak en de OR lederen bekleding.
Techniek:
De auto heeft de vrij nieuwe Volvo D4 dieselmotor, een 2-liter 4-cilinder met 180pk en 400Nm koppel. Deze is gekoppeld aan de 8-traps Geartronic automatische versnellingsbak. Een TOP combinatie.
Prestaties:
Met deze motor en versnellingsbak is de Volvo snel en is er altijd kracht over. De hoogst gehaalde snelheid op een Duitse snelweg onder is 240km/h.
Daarnaast is de auto ook een perfekte trekauto voor onze caravan. De combinatie is snel en stabiel en dankzij de automaat is de hellingproef een eitje. Elke helling is een eitje......
Kosten:
Er zijn totnutoe geen onverwachte kosten geweest. Wel is door de snellere stukken in Duitsland en het rijden met de caravan het verbruik minder gunstig als de folder wil doen geloven.
Minpunten:
Hoewe de algehele indruk beslist positief is zijn er een paar minpunten. Allereerst is de auto niet de ruimste in zijn klasse. Voor mij geen probleen, de vakantiebaggage zit toch in de caravan. Maar het is wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast is het irritant dat niet alle deuren ontgrendelen als je een portier van binnen opent.
Afscheid
Na 3.5 jaar met veel plezier in de auto gereden te hebben is het nu tijd voor zijn opvolger: een Volvo S90 D3 GT Momentum+ met Intro line.
De V60 heeft me over de hele periode niet teleurgesteld, integendeel. Een hele fijne auto met goede looks, een fantastische motor, prima automaat en geweldige stoelen. Er is veel positiefs over te vertellen en eigenlijk niets negatiefs. Of het zou de beperkte ruimte op de achterbank moeten zijn. Eén van de redenen waarom hij ne het veld moet ruimen. Kort gezegd durf ik rustig te stellen dat als ruimte geen must is maar je toch een fraaie, degelijke station wil rijden de V60 beslist op je shortlist thuis hoort. Ook als je in de markt bent voor een gebruikte auto. Ik wens de volgende eigenaar veel plezier met deze auto, hij of zij krijgt een dijk van een auto.