Volvo V60 D3 Summum (2010)

Volvo V60 D3 Summum (2010)

UitvoeringV60 D3 Summum
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2016

Twee jaar Volvo rijden

Na 7 Citroens(1x GSA, 4xBX, Xantia en 2xC5) mijn eerste Volvo. Een V60 D3 Summum. Gevonden en gekocht in Duitsland bij Automobile Müller,(Volvo dealer regio Bonn/Keulen) en geïmporteerd met hulp van Auto Siero uit Kraggenburg. Dit is een gouden greep gebleken.. En een prachtige Volvo V60 D3 Summum voor een heel nette prijs. Heb een prima service ondervonden van zowel betrokken Volvo dealer als Auto Siero. Heb nu in twee jaar haast 60.000 gereden.
Algemene indruk:
Een zeer compleet uitgevoerde auto. De auto zit degelijk in elkaar, Chroom is in haast alle gevallen ook echt metaal/chroom en geen glimmend plastic
Comfort:
Een zeer comfortabele auto die duidelijk wat harder is afgeveerd t.o.v. mijn laatste Citroens.. De stoelen zijn fantastisch en zijn goed af te stellen. Bluetooth maakt het streamen van goede muziek erg makkelijk. Radio ontvangst kan wat beter maar dat ligt denkt ik ook aan mijn woonplaats Hellevoetsluis(tussen twee frequenties in).
Motor:
De 5 cilinder motor(wat een heerlijke roffel geeft dat) doet zijn werk zeer goed en is er stil. Een totaal gemiddeld van 5.3 lt per 100 km is erg zuinig. Het vermogen van 163pk is ruim voldoende om er vlot mee te rijden
Onkosten:
-januari 2016: Bij aanschaf was de 120.000 beurt al door Automobile Müller ongevraagd gedaan.
-juni 2016 nieuwe zomerbanden(500 euro)
-januari 2017: Grote beurt(420 euro)
-december 2017: APK en schijven voor vervangen(400 euro)
-februari 2018: Grote beurt wo distributieriemen vervangen. Ook de accu is, op advies van de garage uit voorzorg vervangen.Totale kosten 1280 euro.

Caravan:
Trekt ook onze Hobby 460 Ufe caravan probleemloos.

Algemene conclusie:
Heerlijke reisauto

Dealer: Svala Auto Katwijk(top service)

Ervaringen vanaf 2018 tot sept 2020

Half november 2020 gaan we afscheid nemen van onze Volvo V60. Dit is tot nu toe in alle opzichten de beste auto die wij ooit hebben gehad. Qua onderhoud zijn we zeer tevreden. Alleen is de airco vorig jaar bezweken en dat was een behoorlijke onkostenpost(870 euro). Ook zijn de voor en achter remschijven gedurende de laatste twee jaren vervangen(totaal 850 euro). Twee jaar geleden een gescheurde turboslang(250 euro) en dat was alles. Uiteraard banden vervangen ed.
De rijeigenschappen van deze V60 zijn fantastisch. De heerlijke 5 cilinder motor is top. We gaan nu naar een XC40

Terugkijken

De auto is verkocht. Het was mijn eerste Volvo maar niet mijn laatste. Zie mijn nieuwe review van mijn huidige Volvo. Het was mijn beste auto ooit. Zeer comfortabel, weinig problemen waardoor ook betrekkelijk weinig kosten.

10,0

PRIVATE LEASE Volvo V60