Volvo V60 D2 Summum (2014) #2
Uitvoering | V60 D2 Summum |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Fijne auto
Dit was mijn 2-de V60 en ik moet zeggen gewoon een fijne auto. Het was een diesel omdat ik tot 2 jaar terug gemiddeld zo'n 40000 km per jaar reed. Al met al een auto die ik zo'n 8 jaar heb gereden. Feit dat ik hem uiteindelijk heb weggedaan is het feit dat hij nog op diesel reed en het er niet naar uit ziet dat ik nog heel veel ga rijden in dit hybride (qua werk) tijdperk. Tevens vermoedde ik dat er toch wat onderhoudskosten aan zaten te komen (banden, remschijven) en ik wel weer toe was aan iets nieuws :-).
Enige manco wat ik had met deze v60 dat tot 2 keer toe banden scheef waren afgesleten. Sindsdien controleer ik de bandenspanning vaker, maar bij voorgaande auto's de afgelopen 30 jaar nooit last van gehad. Vond ik wel vreemd, maar misschien toeval.
Onderhoud:
Regulier onderhoud en geen bijzonderheden behalve de banden dan die ik dus sneller moest vervangen dan wenselijk.
Wel 1x keer een verstopte(?) filter gehad wat volgens monteur kwam door het zuinig afstellen (start/stop-systeem). Hij adviseerde mij om op de snelweg af en toe wat 'door te blazen' (binnen de wettelijke grenzen natuurlijk !). Het start/stop-systeem zette ik overigens sindsdien standaard ook uit omdat ik zo'n systeem soms erg irritant kan zijn. Zeker als je bij een kruising komt en net niet tot stilstand hoeft te komen...
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4