Volvo V60 D2 Momentum (2013)
Uitvoering | V60 D2 Momentum |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Nieuw aangeschaft en na 2,5 jaar verkocht
Ik heb deze auto een dikke 2,5 jaar gereden als opvolger van mijn V70 2.4. Een mooie en dik uitgevoerde versie (18", leer, automaat, xenon) met een te magere motor.
De auto is aangeschaft bij Garage Gijsberts in Elst. In mijn ervaring een ronduit slecht garagebedrijf in een chique gebouw op het industrieterrein in Elst. Ik had veel extra opties besteld zoals verwarmde voorruit, LCD paneel, leer, trekhaak en later ook chiptuning. Voor werkelijk elke handeling die moeilijker is dan het wisselen van banden of olie, moest de auto op de trailer naar een echte Volvo garage, zoals Harrie Arendsen in Zevenaar of Henk Scholten in Arnhem. Excuses van Gijsberts voor al het gehannes met deze auto zijn er nooit geweest. Ook houdt de 'receptie' zich nooit aan de afspraken. Mailcommunicatie is zo bot, dat moeten ze zich echt voor schamen.
Op de dag dat ik de auto met D2 motor definitief bestelde, kondigde Volvo de vernieuwde D4 aan. Hoewel ik hem kon omzetten naar die verbeterde motor, heb ik dit niet gedaan, omdat het een keer moest ophouden met de extra opties :) Naar mijn mening is de D2 simpelweg niet geschikt voor een dergelijke zware auto. Een dealer moet hierin adviserend zijn en niet zomaar iets aansmeren. Dan maar wat andere opties wegstrepen. Zeker icm met powershift is het geen feest. Als je kleine bultjes op rijdt, is de automaat helemaal de weg kwijt. Hij schakelt terug van 3 naar 2 en weer naar 3, en dan toch weer naar 2. Je moet hem notabene in de sportstand zetten om soepel een heuveltje op te komen (voor de kenners: Monnikensteeg te Arnhem)
De aflevering van de auto door Gijsberts was net zo somber als pakweg de aanschaf van een wasmachine: hier is de sleutel, daar staat ie, handleiding los in het dashboardkastje geflikkerd door Gijsberts en de groeten. Geen bloemetje, flesje wijn of wat ook vaak gebruikelijk is. Een heel contrast met de eerder dat jaar aangeschafte Mitsubishi van mijn vrouw, bos bloemen voor de vrouw, rode doek over de auto voor de onthulling, echt een feestje. Maar voor de slordige 43k die de V60 kost kon het er bij de boertjes in Elst niet vanaf.
Ik ben daarom vrij snel voor het onderhoud overgestapt naar Harrie Arendsen in Zevenaar. Het contrast kon niet groter zijn. Een echte Volvo dealer waar je als klant werkelijk als koning behandeld wordt. Niets is te veel, en zelfs de monteurs zijn zeer persoonlijk en vriendelijk. Wat me opviel is dat de prijzen voor onderhoud niet duurder zijn dan bij de Volvo 'specialist' Gijsberts. Qua onderhoud is het verder een probleemloze auto die je niet in de steek laat. Ook zijn geen rammeltjes of piepjes. De navigatiesoftware heeft Volvo inmiddels goed op orde. Bluetooth bellen en muziek streamen werkt prima.
Maar, de matige motor valt niet te negeren. Ik heb al die tijd gestoord aan de gebrekkige motor. Ondanks de chiptuning naar 140 pk / 330 Nm bleef het voelen als een astma patient die je de marathon laat lopen. Een prachtige auto om te zien, maar ik kan met goed vinden in een review die ik ooit las, die hem betitelde als 'een schaap in wolfskleren'. En echt zuinig is hij ook niet, gemiddeld verbruik van 6.1 l / 100 km, dat haalde mijn 2.4 (D5 motor) ook bijna.
Zou ik de auto aanraden? Ja, maar ga of niet voor een automaatbak in de D2, of ga voor een automaat met minimaal de D4 motor.
PRIVATE LEASE Volvo V60

Volvo V60 2.4 D6 Twin Engine R-Design/CAMERA/LEDER/PANODAK/XENON/NAP!!
- 2015

Volvo V60 2.4 D6 Twin Engine Summum Sport (NAVI,CAMERA,PDC,CRUISE,CLIMATE,STOELVERWARMING,LED,SPORTSTOELEN,LM VELGEN,NETTE STAAT)
- 2015

Volvo V60 2.0 T5 Momentum | Navi | Schuif-/kanteldak | Stoelverwarming | Lederen bekleding | Cruise Control | Trekhaak | Parkeersensoren Voor +Achter | 18" LM |
- 2018