Volvo V50 2.0 Edition II (2009)

Volvo V50
Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50

UitvoeringV50 2.0 Edition II
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2017

Volvo van buiten

Nou ik had met goede moed en het beeld bij een Volvo, gekozen voor een niet al te klassieke uitgave. Deze V50 met zo'n 140K bij de Volvo dealer in Zaltbommel na een nette proefrit en vertrouwende praat gekocht. Het idee was oprijden richting de 3 ton, ook al was het geen diesel.

Eerste indrukken: de ruimtelijkheid en degelijke afwerking is top, wat kan er veel in deze auto geschoven worden zonder het gevoel dat ik in een pakhuis rij. De 2.0 rijdt als de brandweer en ziet er cool uit in het zwart.

Dus ook met deze auto een rit naar Zuid Frankrijk ondernomen in 2017. Tijdens deze vakantie (mind you ik had deze auto een half jaar) begon het olielampje te branden. De hele vakantie eigenlijk wel en regelmatig ook. Toen we terugkwamen was de halve achterbak gevuld met lege oliebussen... Eenmaal thuis op internetfora gestruind en blijkbaar is de editie, bouwjaar / maand net er een geweest waar ze Ford Mondeo (Duratec) motoren erin hebben gelepeld, die, na verder struinen, een lifespan bleken te hebben van 150K. Dus ja, dat is botte pech hebben, maar ik weet zeker dat de Volvo dealer daar ook van op de hoogte moet zijn geweest. Maar ... ga dat dan maar eens aantonen. Buiten dat, als ik niet had gezocht had ik de V50 laten fixen voor veel geld.

Al met al jammer want de V50 beviel me wel qua rijeigenschappen en ruimte.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee