Volvo V40 1.8 Europa Nordic (2003)

Uitvoering | V40 1.8 Europa Nordic |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Auto ophalen
De auto wordt volgende week dinsdag opgehaald!
Dan ga ik werkelijk de review schrijven.
In ieder de proefrit - wel met een andere V40 - beviel goed. Ik ben benieuwd! (zeker na onze 'fiasco' de renault laguna, zie mijn andere review)
ps....de waarderingen zijn nu natuurlijk puur gebaseerd op de proefrit; ik kon anders deze review niet opslaan :)
op vakantie geweest
Oké, Eerlijk is eerlijk. Dit was een tweede keus, omdat we natuurlijk ons oog op de laguna hadden laten vallen. Maar gedurende de vakantie (waar we toch zo'n 4000 kilometertjes hebben gereden) hebben we deze volvo als een goede, betrouwbare en fijne auto ervaren.
Ruimte:
Qua ruimte was deze auto voldoende, ik denk zelfs dat de laguna (hatchback) uiteindelijk kleiner uit was gevallen ondanks dat de kofferinhoud nagenoeg gelijk was geweest. Bij de Volvo kun je natuurlijk nog wat makkelijker naar 'boven' stapelen.
Rijden:
Het rijden was goed; cruise control en alle andere gemakken (climate control) waren ook goed geregeld. Ook het navigatie systeem (met dank aan de dealer voor de cd van denemarken) heeft ons gebracht waar we moesten zijn. Alleen......kan die stem niet anders? :)
Zuinigheid:
Ook dit viel ons allerzins mee, inclusief heen en terugreis hebben we 4x moeten tanken. Dus gemiddeld genomen een volle tank (zo'n 50 a 51 liter) op de 900 a 1000 kilometer); niks mis mee dus
Acceleratievermogen:
Ongeveer 11 seconden naar de 100km/u. Is voldoende voor een gezinsauto. Zelf houd ik wel van nog iets meer pit, maar goed het is en blijft natuurlijk een gezinsauto en geen 'scheurbak'.
De volvo is een 1.8 benzine (geen turbo)
Overigens de laguna die we hadden was niet veel sneller bij het optrekken (halve seconde trager); wat ik voor een 2.0 wel anders zou verwachten.
Conclusie:
Voor ons een hele goede auto. Gevoel is wel nog steeds tweede keus; wat meer te maken heeft met dat we 'geproefd' hebben aan de luxe en comfort van de laguna dan de prestaties van de Volvo want die waren ons inziens uitstekend.
Ach, wie weet, misschien over een jaar of 3 / 4, op zoek naar een laguna estate uit 2008 of 2009...