Volvo S80 T6 Executive (1999) #3
Uitvoering | S80 T6 Executive |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Gedoetjes, maar erg lekker rijden
Geweldige auto, met nu eens alles erop en eraan dat autorijden ontspannen maakt. Valt me niks tegen, behalve in mijn geval helaas de stoelen war iedereen zo lyrisch over is. Die zitten net niet helemaal goed, wat ik vooral bij lange ritten ga merken.
Verder bleek er nog iets helemaal niet goed te zijn: de ABS-computer was doorgesoldeerd zodat het leek alsof de ABS werkte maar dat was niet zo. Bij een ingevuld dealerboekje van Broekhuis Hilversum geeft dat wel te denken...
Enfin, na 2000 euri reparatie nog steeds tevreden met de auto. Hier blijf ik nog wel even in doorrijden, tenzj er natuurlijk nog iets mooiers voorbij komt, een C70 CC of zoiets..
Aanvulling voor de fans
De vorige review was kort, maar bondig. De pijnpuntjes: lampjes in achterportieren stuk, achterwiellager, handremkabel, remblokken voor en de al genoemde ABS. Dat was bij elkaar, bijdespecialist, 2000 euro.
Het interieur is beige leder/alcantara, voorzien van alle opties incl. telefoon. Geen executive uitvoering want ik wil de bank kunnen omklappen.
De 272 PK gebrik ik af en toe, maar sneller dan 200 vind ik toch niet fijn. Niet omdat de auto niet meer wil trouwens. In Dld cruise ik 180 over de A31.
In NL is het fijn om te weten dat je altijd over alles "heen kunt"!