Volvo S60 2.4 T (2001)

UitvoeringS60 2.4 T
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2009

Volvo S60 2.4T Automaat

Eigenlijk rij ik nog te kort in deze auto om een volwaardige mening neer te zetten, maar hierbij toch even mijn ervaring tot nu toe.

De Volvo S60 staat op het onderstel van een S80, maar is van binnen toch een stuk kleiner. Dit merk je vooral achterin aan de beenruimte. Het is een uitermate comfortabele auto, de stoelen zitten zelfs nog als nieuw na 280 dznd km. Na een lange afstand gereden te hebben stap je uitgerust weer uit. Verder is het interieur degelijk gemaakt, ik hoor nog nergens een piepje of kraakje in de auto.

De 2.4 Turbo motor in combinatie met de 5-traps automaat presteert met zijn 200 PK goed, niet vergeten dat mijn S60 1577 KG weegt. Bij een gemiddelde snelheid van 140 km/uur hoor je nagenoeg de motor niet lopen, en door de goede belijning hoor je ook erg weinig windgeruis. Het is echt een cruiser voor de lange afstanden. Ook in de stad doet hij het goed, alleen lust hij dan een aardig slokje benzine, het verbruik ligt dan ongeveer 1 op 7. Ook moet je rekening houden met een flinke draaicirkel. Mijn S60 is voorzien van een LPG G3 installatie met een 80 litertank in de kofferbak. Het gemiddelde verbruik op LPG ligt ongeveer op de 1 op 8 (combinatie stadsverkeer en snelweg).

Toen ik de auto kocht stond de km teller op 278000, dus ik heb er nu ongeveer 2000 mee gereden. Tot nu toe erg tevreden over de auto.

Problemen:

278500 km: Nieuwe Gaspomp ingebouwd, de auto hield enorm in op gas. Kosten hiervan waren 615,-- euro. Dit is netjes betaald door de garage waar ik de auto gekocht had. Gaspomp is ingebouwd bij AISB te Baarlo LB. Ik ging smorgens voor de diagnose, daarna kreeg ik gelijk een leenauto mee en smiddags was alles vervangen! Perfecte Service.

*** update 18-09-2009 ****
Inmiddels staat de teller op 292000 en eigenlijk zijn er geen noemenswaardige problemen geweest. Enige dat ik gehad heb is een lekke slang van het koelvloeistoftankje, hierdoor liep ineens alle vloeistof eruit. Dit heb ik laten vervangen (89 euro). Olie is nog steeds perfect op pijl, de auto verbruikt nog geen druppel olie. Nu op naar de 300000!

*** update 14-12.2009 ***
Inmiddels staat de teller op 297000, en heeft de auto een beurt gehad. Distributieriem, spanrollen en waterpomp zijn vervangen, envenals de schokbrekers. Verder geen mankementen.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens