Volvo S60 2.4 170pk Edition (2002)
Uitvoering | S60 2.4 170pk Edition |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Belangrijkste pluspunt aan de auto vormt het algehele comfort dat erg goed is en wordt gevormd door sublieme wegligging, goede prestaties, laag geluidsniveau en geweldige stoelen. Mede gezien de ruime uitrusting en de sterke 5 cilinder motor vind ik de prijs/kwaliteit verhouding in orde vergeleken met directe concurrenten (Audi, BMW, Mercedes). Minder goed zijn de trekkracht onderin (motor moet echt op toeren worden gehouden) en de finesses m.b.t. de afwerking van het interieur. Deze is in zijn algemeenheid weliswaar goed, maar haalt het toch niet helemaal bij die van bovengenoemde (Duitse) concurrenten. Een ander nadeel vormt het door Volvo gehanteerde systeem van fabrieksopties en dan met name de onmogelijkheid om bepaalde zaken los te bestellen. Een absolute aanrader vormt het Edition-pakket, dat ook aantrekkelijk geprijsd is (hoewel naar mijn mening airco op een auto van dit kaliber gewoon standaard behoort te zijn), maar voor zaken als audio en/of navigatie moet (te) diep in de buidel getast worden, waarbij navigatie slechts in combinatie met audio en telefoon kan worden besteld voor een werkelijk astronomische prijs. Het totaalbeeld is echter absoluut positief (waaraan ook het mijns inziens nog steeds er fraaie uiterlijk een belangrijke bijdrage levert) en ik stap dan ook dagelijks met veel plezier in deze auto. Wanneer ik nu een nieuwe auto zou moeten kiezen, zou het waarschijnlijk weer een Volvo S60 worden, waarbij ik wel zou overwegen een D5 met automaat te nemen.
Op enig moment haperde de werking van de cruise control, waarbij vervanging van een chip het euvel heeft verholpen. Daarnaast is de auto 2 keer bij de garage geweest om een klein rammeltje in het interieur te verhelpen en is de knop van de (als optie gemonteerde) space-ball versnellingspook vervangen, omdat deze los was komen te zitten. Verder geen problemen od mankementen.