Volvo Polar 2.3 T Sports Edition Estate (1997)

Volvo 940

UitvoeringPolar 2.3 T Sports Edition Estate
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf1999

Als eerste vind ik het een auto met een geweldige uitstraling, ze noemen het een tank of een container, maar ik vind het tijdloos.
Net als de andere oude volvo modellen, bijv 240, 740 zal denk ik ook deze Volvo op latere leeftijd liefhebbers hebben. Die van mij heeft 850 T-5 velgen een een bescheiden achterspoiler.
In combinatie met de zwarte buiten kleur en het creme leer maakt dit het een sjieke doch sportief uitziende auto. Komende uit een 850 verwachtte ik er qua rijden op achteruit te gaan, maar dat viel alleszins mee. De wegligging is niet als bij de meest moderne auto´s, deze heeft een starre achteras en achterwielaandrijving, maar als je je een beetje beheerst kun je toch nog redelijke bochtsnelheden halen. In combinatie met de soepele 2.3 Turbomotor en handgeschakelde versnellingsbak maakt het een fijne auto om in te rijden. Aangezien een gebruikte 850 Estate toen veel duurder was, leek mij dit een goede keus. En de auto heeft zich goed gehouden de afgelopen jaren, buiten het normale onderhoud om geen enkel probleem! En dat bewijst toch maar weer dat Volvo auto´s van een goede en degelijke kwaliteit maakt! Voor mij niets anders dan Zweedse degelijkheid!

Geen! Alleen normaal onderhoud