Volvo C30 D5 Summum (2006)

Volvo C30 D5 Summum (2006)

UitvoeringC30 D5 Summum
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2008

Bij toeval deze auto gevonden. Ik was met mijn vorige auto bij de garage om afspraak te maken voor grote beurt en kwam in gesprek met de verkoop afdeling over een C30.
Proefrit gemaakt met een C30 D5 om eens te kijken hoe het rijdt. Erg goed dus. Uiteindelijk een goed inruil voorstel gekregen en met dat in het achterhoofd wat rondgekeken en uiteindelijk geslaagd elders.
Het is een uit Italie geimporteerde Cosmic White C30 D5 geartronic Summum geworden. Bij aanschaf 18 inch Atreus velgen besteld voor de zomerbanden, en op de 17 inch velgen de winterbanden van de S60 over laten zetten. Tevens de auto van een Java brown body kit laten voorzien.
De auto is voorzien van RTI navigatie met telefoon en een Dynaudio geluidssysteem. De Summum uitvoering zelf is al erg compleet en het geheugen op de bestuurdersstoel is wel erg makkelijk met twee bestuurders.

Update 27-07-2008
Inmiddels knorren we lekker door met de C30. In Maart een retourtje Geneve en in Mei een rit Berlijn. Al met al een heerlijk rijdende auto die degelijk aanvoelt en bij regelmaat nog wel wat bekijks trekt.

Update 29-09-2008
Het gaat de laatste tijd niet echt heel hard met de km. Vandaag een grote beurt laten uitvoeren en afgezien van versleten remblokken voor niets aan de hand. Tot op heden nog geen klachten

Het verbruik valt tov de S60 wat tegen. Tot op heden 1:12,9 bij redelijk rijstijl.

Dit zitpositie was in de S60 toch een stuk beter, meer beenruimte. Mogelijk dat op termijn mijn aangepaste ASS stoel er weer in komt die ik vroeger in de Seat ook gehad heb.

Het windgeruis aan de bestuurderszijde is soms wat vervelend. Na plaatsing van een nieuw deurrubber is het wat minder geworden. Dit komt bij meer C30\'s voor en tot op heden is er nog geen echte oplossing gevonden door Volvo Nederland