Volvo C30 2.0D Momentum (2007)
Uitvoering | C30 2.0D Momentum |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
nooit gedacht ooit nog ééns in een volvo te rijden,vond het altijd wel mooie wagens in het premium segment,ik was al een tijdje op zoek naar een andere auto omdat mijn vorige (astra 13cdti, zie mijn review)te licht was.omdat ik een opel had ging ik eerst kijken bij het merk zelf,lang gedacht aan een astra gtc met een 110pk of een 125pk diesel,maar ik had weer gehoord dat deze diesels dat enorm turbogat hebben, het maximum koppel is nammelijk maar beschikbaar vanaf 2300rpm,en dat was nu juist wat mij zo ergde aan de 13cdti.lang gedacht aan een bmw 1 of een vw golf,maar daar stond hij dan, de c30 een zwarte, 1jaar oud en 21000km,zo goed als nieuw dus,met alle toeters en bellen,cruise control,esp,dual zone airco,en die zetels,net dat ietsje meer dan bij een opel,vw,of renault.
maar mijn grootste verbazing moest nog komen,je kan het al raden zeker wanneer je uit een 13cdti komt en je stapt dan in eentje met 136pk en 320nm.wat een power en soeplesse in alle toerentallen,hij was ook nog ééns bijzonder stil en comfortabel,toen ik uitstapte na de testrit heb ik hem onmidelijk gekocht,ik hou julie op de hoogte hoe het verder gaat.
update
weeral een jaartje verder,géén enkel probleem, verbruik 5.6 liter,
wat mij betreft bijzonder zuinig voor een 2liter diesel, deze 20 hdi motor blijft bijzonder romig klinken, ik had altijd al een vooroordeel over de fransen en auto's,maar ze bewijzen toch wel wat verstand te hebben van moderne dieselmotoren.