Volvo C30 1.8F Kinetic (2007)

Volvo C30
Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30

UitvoeringC30 1.8F Kinetic
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Sinds februari 2007 in het bezit van een Volvo C30 1.8 benzine.
Er is natuurlijk al een hoop geschreven en gesproken over het eigenzinnige model van de nieuwe volvo. Mensen houden er van, andere vinden hem spuuglelijk.
Toen ik in eerste instantie de foto’s onder ogen kreeg, was ik direct enthousiast. Wat een ontzettend eigenzinnig karretje, met prachtige lijnen. De achterkant, eerlijk is eerlijk, was voor mij wennen. Ondertussen helemaal aan gewend.
Rijden met de volvo is een genot. Een zeer comfortabele auto met uitstekende rijeigenschappen. Een bochtje is geen probleem, vering is goed, maar blijft vooral zeer comfortabel. De stoelen (volvo natuurlijk) zitten gewoon uitstekend. Ik ben vrij lang maar kan de stoel op een sublieme manier instellen voor een uitstekende zitpositie.
De prestaties van de Volvo vallen me niet tegen. Ik mis een klein beetje pit onderin, maar kom vanuit een diesel, dan is benzine heel anders.
De 125 pk die de 1.8 levert is ruim voldoende en het motorlawaai, vooral bij constante snelheden is nihil.

Tot nu toe nog geen problemen, auto nog nieuw. Indien problemen volgt een update.