Volvo C30 1.8 Sport (2009)

Volvo C30
Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30

UitvoeringC30 1.8 Sport
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Mijn C-30 Sport.

• 10 km

In november 2009 heb ik mijn Opel Zafira Cosmo ingeruild voor een Volvo C-30 met 1.8 motor.
Uiteraard een heel andere auto, de één een 7 persoonsauto die perfect zijn best heeft gedaan, voor een auto met 4 zitplaatsen.
De instap in de Zafira is ideaal voor zeker oudere mensen terwijl de C-30 erg laag is. Net als de Zafira zijn de raamstijlen links en rechts erg zwaar uitgevoerd waardoor het uitzicht belemmerd wordt.

De Volvo bevalt prima, ik heb er 18" wielen onder met de bijbehorende platte banden en dat is goed te merken met het rijcomfort, maar dat hoort bij het type auto.

Het interieur is sober [zegt de één] en een ander zegt Design, meerdere keren heb ik complimenten gekregen dat het een schitterende auto is, zowel in Nederland als in Frankrijk.

Het brandstof verbruik is een stuk hoger dan van de Zafira. De Volvo rijdt ongeveer 1: 12,5 km/ltr.

Begin maart 2010 heb ik een Vialle Lpg-3 installatie in laten bouwen bij AllRound in Hekelingen.
De boord-computer werkt perfect als er benzine wordt gebruikt maar laat steken vallen als hij de gegevens van het lpg-verbruik weergeeft.
Op een paar kleine storingen [het overschakelen van lpg op benzine door de auto zelf]na, die perfect zijn verholpen.

De Zafira had 150pk en de Volvo 125pk hetgeen goed te merken was tijdens mijn vakantie in Zuid-Frankrijk.

Als ik langere tijd had gereden en in een dorpje of stadje langzaam ging rijden of in een file terecht kwam of rijden op de Bvd. Periphérique file, 6 banen breed, had ik het idee dat de motor "bokte" en niet lekker liep en dreigde af te slaan.

Na thuiskomst ben ik naar AllRound in Hekelingen gereden waar ik het verhaal heb verteld van "niet lekker lopen enz.".
AllRound heeft slangetje uit de lpg toevoer vervangen door langere.

Ik heb een stuk gereden en het resultaat bevalt mij uitstekend.
De motor loopt perfect en dreigt niet af te slaan.
Zodra er meer nieuws is zal ik dat schrijven.
Jans704