Volvo C30 1.6D Sport (2009)

Volvo C30
Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30

UitvoeringC30 1.6D Sport
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

eerste ervaringen

De alfa moest eruit in verband met het verkrijgen van een auto van de zaak. De zaak doet alleen zaken met een Volvo dealer (geen lease) en ben daarom genoodzaakt een Volvo aan te schaffen (geen straf).
De volvo C30 vind ik een mooie auto, maar alleen als er een bodykit onder zit. Deze zit er dan ook op. Cosmic White metallic met een Java Brown Bodykit. Achteraf spijt van dat ik geen witte gekozen heb, Cosmic is me iets te grijzig. Het staat wel mooi met de bruine bodykit. (een minpunt is de achterkant met maar 1 uitlaat, en daardoor zit er een soort kapje aan de rechterkant waar normaal de 2e uitlaat zit. Geen gezicht en dus aan het nadenken voor het plaatsen van een 2e pijp) Ook vond ik het jammer dat de 18 inch Atreus velgen niet mogelijk waren op de 1.6 motoren. Enigzins begrijpelijk, maar biedt dan de mogelijkheid om deze achteraf te bestellen. (kan wel, maar tijdens de bestelling niet over gesproken) Nu rij ik op de 17 inch Spartacus velgen. Prima gezicht wel, maar zonder verlaging daardoor iets teveel ruimte in de wielkasten.
Het sportpakket is zeer uitgebreid, en daardoor heb ik alleen nog gekozen voor electrisch inklapbare spiegels met grondverlichting. Een 'gimmick', meer ook echt niet.. handig om tijdens het rijden even snel de spiegels in te klappen.. maar wanneer doe je dat nou? Had beter de middenarmsteun voor achter kunnen nemen. Een echte aanrader! De USB aansluiting is helemaal fantastisch, ik scroll door al mijn albums die erop staan (16gb). Ideaal! Geen gedoe met cd's meer. Daarnaast werkt de ipod er ook fantastisch op. Een echte pluim hiervoor! Achteraf heb ik ook de r-design spiegels besteld, de chromen, deze staan er heel goed op en is een stuk gunstiger dan meespuiten.

Het rijden bevalt me prima. De trekkracht is niet wat ik gewend ben en met 12,3 sec echt niet snel naar de 100. Dan was de alfa toch sneller met de 9,3 sec. Voor de 1 is dit totaal niet interessant, de ander wel. Hij kan goed doortrekken, en is niet luidruchtig. Geen problemen motorisch gehad tot dusver, alleen de 12v aansluiting deed het van de week niet meer (ivm de zekering, dat is trouwens NR 45!! staat niet in de boekjes namelijk). Kan gebeuren, bij C30's komt dat vaker voor omdat er dan snel kortsluiting ontstaat door het wat wild inpluggen van je adapters.
De stoelen zitten prettig (tec bekleding) maar bieden niet enorm veel zijdelingse steun. Het is allemaal gewoon gemiddeld. Het interieur gaat ook niet snel vervelen met de prachtige middenconsole. Je hebt al wel snel de nijging om de handrem vast te pakken tijdens het rijden omdat hij precies goed zit, en de knop van de handrem gebruik je soms als machinegeweer om fictief je voorligger eens van wat metaal te voorzien. Werkt beter dan een stressbal kan ik wel zeggen!

Ik zal het onderwerp 'bagage' niet noemen, dat weten we inmiddels allemaal.

Het verbruik vind ik van volvo tegenvallen. Van mij mogen ze wel wat eerlijker zijn bij het hoofdkantoor. Een enkeling haalt de opgegeven verbruikscijfers. Ik zit gemiddeld op 6,3 liter op 100 km. En dan rij ik nog veel buiten de bebouwde kom. Ik zit op 60.000km per jaar.

Op de weg kom je hem nog niet super veel tegen, en daardoor blijf je bekijks houden. Het is ook een stukje gewaagd design, en de exclusieve uitstraling zorgt ervoor dat veel mensen denken dat hij duurder is dan in werkelijkheid. (in het begin was hij TE prijzig).

Koop ik later weer een volvo? Nee, als ik kon kiezen werd het altijd Alfa Romeo (Brera).

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee