Volvo C30 1.6D Sport (2008)
Uitvoering | C30 1.6D Sport |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
In September 2008 is mijn volvo C30 1.6D Sport geleverd in IceWhite + IceWhite bodykit met rode bekleding. De volgende opties worden standaard geleverd in het Sport pakket:
ECC Climate Control
High Performance Stereo upgrade
17" velgen
Bluetooth handsfree
Nog wat alu her en derp
En dat alles voor 25.800 euro, wat gewoon ontzettend veel auto is voor je geld. Als je bijvoorbeeld een Seat Ibiza optuigt kom je al bijna aan hetzelfde bedrag. Ik heb een goede deal kunnen maken met de dealer: 5% korting (standaard deal tussen de leasemaatschappij en de importeur) en een gratis bodykit.
Inmiddels heb ik ronde 43k gereden met de auto en ben heel erg tevreden. Wegligging is fantastisch! Natuurlijk is de auto met 109 pk underpowered maar in het dagelijks verkeer merk je daar weinig van. Ben al door de KLPD in een Mondeo ST220 aan de kant gezet! Om het toch enigzins in perspectief te plaatsen: een C30 2.0D met 136pk begint vanaf 30k zonder opties. Toch wel een heel groot prijsverschil!
Heb ook geen significante problemen gehad afgezien van wat kleine dingen. Opvallend vond ik wel een aantal productiefoutjes:
- Rammelende speaker
- Aux aansluiting 'zoemde'
- Trilling in de versnellingspook bij hoge toeren
Alles is redelijk netjes verholpen door de dealer.
Ik zelf vind de kleur IceWhite in combinatie met de rode bekleding ontzettend mooi. Krijg ook veel leuke reacties. Alleen trekt de auto soms wel erg veel aandacht. Moet je tegen kunnen!
Een absolute aanrader is de High Performance Audio upgrade. Heel mooi geluid, bij eigenlijk alle soorten muziek. Ik zelf luister veel house muziek waarbij een goede bas natuurlijk essentieel is. Maar ook bij bijvoorbeeld een live opname met accoustische gitaar hoor je de snaren gewoon trillen.
Al met al geen moment spijt gehad van de aankoop. Zal er met plezier nog 2 jaar in rijden!

Volvo C30 2.5 T5 Summum Incl. BTW, rijklaar+garantie, leder, bluetooth....
- 2007

Volvo C30 1.8 Summum / NL-Auto / Vol-Leder / Stoelverwarming / Cruise-Control / Radio / Elektrische klimaatregeling / Bi-Xenon / Elektr.-Ramen V / Regensensor / 17'' LMV / ENZ.
- 2007

Volvo C30 2.5 T5 Summum | R-Design | Bi-Xenon | Bluetooth | Dynaudio | Leder | Stoelverwarming | Schuif-kanteldak |
- 2008