Volvo C30 1.6D Kinetic (2007)

Volvo C30
Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30Volvo C30

UitvoeringC30 1.6D Kinetic
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2009

Van de baas een Volvo C30 gekregen, een collega ging weg en aangezien ze de auto's zelf kopen schoof ik door.

Tja, wat moet ik er van zeggen, het model ben ik niet heel wild van en de motor maakt mij ook niet echt blij.

Afgezien van de normale beurten is er tot nog toe maar 1 probleem geweest, nl de keerring op de prise as. Voor de rest een prima auto met weinig ruimte.

Positief:
*Stoelen
*Audio
*systeem om koplampen te vervangen, echt geweldig.

Negatief:
*Ruimte
*Prestaties
*Verbruik met 6,2 ltr op 100 km ook niet geweldig
*Afdek kleedje bagage ruimte wat een waardeloos ding zeg, Volvo mag zich schamen dat er voor 30 k nog geen fatsoenlijke hoedenplank afkan.
*Geluid op hoge snelheid (wat een herrie).
*Echt irritant vind ik dat de stoelen geen geheugen hebben, wat wil zeggen dat als ik de stoel naar voren klap om bij de achterbank te komen en de stoel weer terug zet, ik elke keer weer de stoel op de juiste stand moet zetten, Volvo, nee echt nog lang niet premium, gemiste kans.

gemiddeld:
*wegligging niet super maar ook niet slecht.

Inmiddels staat de teller op 116.000 in Duitsland de wagen niet boven de 190 km/h gekregen, voor de rest doet de auto het prima alleen is er 1 keer een lampje gaan branden door eoa anti skid probleem, aan/uitgezet en alles deed het weer.

Conclusie:

Totaal overbodig model waar je m.i. niks aan hebt.

*update*

Klein probleempje.

Bij het stilstaan in bv file, stoplicht, etc. ruik ik een zeer irritante uitlaatgas lucht in de auto, 2 weken geleden is dit begonnen en het wordt naar mijn idee stilaan erger. Ik los dit nu op door op het knopje van de ventilatie de drukken welke is bedoelt voor het rijden in tunnels. Garage gebeld en deze zei dat dit een normaal verschijnsel bij de c30 1.6 zou zijn, ik uitgelegd dat hij dit eerst niet deed, antwoord: bij de volgende beurt kijken we er even naar. Uiteindelijk zelf maar gekeken en met draaiende motor de kap open gedaan, het stonk er behoorlijk maar verder niets te ontdekken. Toen de plastic kap maar verwijderd, het enige wat ik kon vinden was een beetje lekkage bij een van de verstuivers. Besloten om maandag toch de garage nog een keer te bellen om ze mede te delen dat ik hem in de middag kom brengen, stank kan echt niet gezond zijn. Zodra ik weet wat het is/was zal ik het posten.

Voor de rest rijd de auto prima en geen verdere problemen.

7,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee