Volvo 940 Polar 2.3i Turbo Estate Royal (1995)
Uitvoering | 940 Polar 2.3i Turbo Estate Royal |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Deze auto bevalt mij uitstekend! Hij rijdt op LPG en in combinatie met de automaat rijd je menig "snelle" auto zoek. Snel oppakkende turbo, top ongeveer 200 km/uur... En dat met de stroomlijn van een vrachtwagen!
Over vrachtwagens gesproken, deze auto heeft al een aantal keer dienst gedaan als verhuisauto. Alles wat je maar te vervoeren hebt, het past erin! Inmiddels heeft de 940 heel Europa gezien, van Groot Brittanië tot Polen en van Zweden tot Spanje en heeft dus ook dienst gedaan als camper.
Op die lange afstanden merk je pas goed hoe verschrikkelijk comfortabel deze auto is. De lederen/pluche stoelen zitten als gegoten en de climate en cruise control zijn begerenswaardige voorzieningen. Ik rijd op dit moment een lease-BMW 320d, de 940 staat geschorst (kan het niet over m"n hart verkrijgen om "m weg te doen...). Maar elke keer als ik in de 940 stap om een klein stukje te rijden maakt het onmisbare Volvo-gevoel zich van me meester... Echt, die BMW rijdt fijn, maar de 940 rijdt zoals geen ander!
Kan bijna niet wachten om de BMW in te ruilen voor een V70 D5...