Volvo 940 GL 2.3i Estate (1993)

Uitvoering | 940 GL 2.3i Estate |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Omdat de grijs-kenteken regeling voor particulieren is vervallen zocht ik een vervanger die in staat is een flinke aanhanger te trekken. Ondanks de reputatie op dit gebied vind ik de motor hiervoor toch wat zwak, maar ach ik kom waar ik wezen wil.
De auto rijdt comfortabel, rustig en geeft een veilig gevoel. Nadeel is (alweer) die motor met zijn grote dorst.
Koppeling defect, zelf vervangen
Dynamo defect
Gezien de lage prijs waarvoor je zoiets kunt kopen en omdat ik zelf al het sleutelwerk doe is zoiets te rijden. Maar dus niet echt goedkoop en niet super betrouwbaar (maar ja, wel een Volvo).
alweer een jaar verder
Still going strong deze oude Volvo. Weer een jaar voorbij gegaan met als enige minpunt de kosten van een nieuwe LPG computer. Maar dat kan je de Volvo eigelijk niet aanrekenen. Maar toegegeven na 22 jaar wordt het minder. Het 1e gaatje in de dorpel is verschenen. Maar dat ga ik aanpakken en dan lekker verder rijden. Want die stoelen, zelfs na meer dan 4 ton gewoonweg geweldig.
Verkocht
Hij is verkocht. Ruim 3 ton zelf mee gereden in 14 jaar tijd.
Eigenlijk nauwelijks problemen in al die jaren. Kortom de beste auto die ik ooit gehad heb. Wat een klasbak.

Op de Rollenbank Volvo 940 TD

Klokje rond Volvo 940 2.3i Polar