Volvo 940 GL 2.3i Estate (1993)

autoreview

Volvo 940 GL 2.3i Estate (1993)

Signalement

Uitvoering940 GL 2.3i Estate
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2004
KM-stand bij aanschaf190.000 km
KM-stand laatst500.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Omdat de grijs-kenteken regeling voor particulieren is vervallen zocht ik een vervanger die in staat is een flinke aanhanger te trekken. Ondanks de reputatie op dit gebied vind ik de motor hiervoor toch wat zwak, maar ach ik kom waar ik wezen wil.
De auto rijdt comfortabel, rustig en geeft een veilig gevoel. Nadeel is (alweer) die motor met zijn grote dorst.

PROBLEMEN

Koppeling defect, zelf vervangen
Dynamo defect

Gezien de lage prijs waarvoor je zoiets kunt kopen en omdat ik zelf al het sleutelwerk doe is zoiets te rijden. Maar dus niet echt goedkoop en niet super betrouwbaar (maar ja, wel een Volvo).

alweer een jaar verder

  • 430.000 km

Still going strong deze oude Volvo. Weer een jaar voorbij gegaan met als enige minpunt de kosten van een nieuwe LPG computer. Maar dat kan je de Volvo eigelijk niet aanrekenen. Maar toegegeven na 22 jaar wordt het minder. Het 1e gaatje in de dorpel is verschenen. Maar dat ga ik aanpakken en dan lekker verder rijden. Want die stoelen, zelfs na meer dan 4 ton gewoonweg geweldig.

Verkocht

  • 500.000 km

Hij is verkocht. Ruim 3 ton zelf mee gereden in 14 jaar tijd.

Eigenlijk nauwelijks problemen in al die jaren. Kortom de beste auto die ik ooit gehad heb. Wat een klasbak.

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens