Volvo 850 T-5 2.3i 20V Turbo Estate Luxury (1994)

Volvo 850
Volvo 850Volvo 850 EstateVolvo 850 EstateVolvo 850 EstateVolvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850 - interieur

Uitvoering850 T-5 2.3i 20V Turbo Estate Luxury
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2004

Dit is een droomauto. Van buiten ziet hij eruit als een hoekige gezinswagen (ook al weet ik de belijning absoluut te waarderen), onder de motorkap huist een bruut beest! Ik heb deze T5 Estate vorig jaar gekocht met een vrij hoge kilometerstand, maar hoge kilometerstanden bij een Volvo zijn mij met de paplepel ingegoten. Tijdens de proefrit reed hij alsof hij net was ingereden... De buitenkleur (zwart) correspondeert erg fraai met het beige leren interieur. Alle opties zijn aanwezig, behalve elektrische ramen achterin, elektrische stoelen en een schuifdak. Het geluidssysteem (Volvo 801) produceert een fraai geluid, evenals de motor (vooral tijdens accelereren). Op lange tochten rijdt de T5 1 op 10, maar als er wat stadswerk bij komt kijken, schiet het verbruik omhoog naar 1 op 7. Dit valt echter in het niet bij het gigantische rijgenot! De stoelen zitten uitstekend en het enige dat je hoort zijn de banden en het fabuleuze motorgeluid bij accelereren. Het mooiste aspect van de Volvo 850 T5 Estate is de veelzijdigheid. Hij is te gebruiken als verhuiswagen, als familieauto, als raceauto en als comfortabele reiswagen.

In een jaar tijd heb ik er ruim 30.000 km mee gereden. Elke kilometer was een feest, ook al is het niet probleemloos gegaan. Daarover hieronder meer.

De tijd dat ik in deze volvo heb gereden, is niet probleemloos voorbij gegaan. Zo heb ik de automatische versnellingsbak moeten vervangen, de lambda sonde, 2 homokineten, 4 remblokken, 2 banden, 1 accu, 1 aircopomp en nog een hoop klein grut. Zo heb ik een redelijke tijd bij de volvodealer doorgebracht. De dealer is soms coulant geweest, maar soms vond ik de service ook beneden peil. Hierover dus geen eenduidige mening. Door de hoge onderhoudskosten en het hoge verbruik zijn de totale kosten mij niet meegevallen. Alles was het waard, maar ik heb toch besloten een nieuwere volvo aan te schaffen (C70 T5).