Volvo 850 T-5 2.3i 20V Turbo Estate Exclusive-Line (1996)
| Uitvoering | 850 T-5 2.3i 20V Turbo Estate Exclusive-Line |
| Versnellingen | 4, Automaat |
| Bouwjaar | 1996 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand bij aanschaf | 155.000 km |
| KM-stand laatst | 208.000 km |
Vanwege ondernemerschap mijn Zafira 19 cdti exec. ingeleverd bij de leasemij. Het grote zoeken naar een opvolger was al begonnen en na talloze sites/dealers/handelaren terecht gekomen bij Hennes in Nijmegen. Dat leverde een perfecte 850 T5 op van 12 jaar oud met 155000 op de teller. Geimporteerd uit Italie.
De T5 is een snelle en comfortabele gezinsauto en in geen enkel opicht te vergelijken met de Zafira met uitzonderling van de uitrusting. De Volvo heeft o.a.
- volledig leer
- hout
- alles electrisch
- verwarmde stoelen/ spiegels
- originele Volvo stereo met CD/equalizer
- Alarm
- LM
Kortom, een auto om de komende jaren meet vooruit te kunnen, er wordt een G3 installatie ingebouwd om het rijden een beetje redelijk te houden. Hoewel het verbruik meevalt bij kalm rijden, daagt de Volvo je uit om stevig op te trekken. Dat kost behoorlijk wat brandstof.
Volvo stond niet op mijn lijstje van auto\'s met onder andere de passat, de octavia, misschien een C5. Maar dit is tot nu toe een goede keuze.
Geen, wel merk je dat de hoekige auto bij hoge snelheden behoorlijk meer windgeruis heeft. Ook is de straffe demping even wennen.
update
Inmiddels een klein jaar T5. Zakelijke kilometers en trips naar Frankrijk, Duitsland, en Italie. Het reguliere onderhoud valt mee. De blokken en schijven zijn vervangen, nieuwe voorbanden en de distributieriem staat op de rol om vervangen te worden. De auto rijdt ook op gas prima, een klein verschil natuurlijk met benzine maar te verwaarlozen. Bij rustig rijden kom ik gemiddeld op 1 op 10. Soms wat minder en soms wat meer. Het is wel lastig om niet altijd te willen ' planken' Maar het goedmoedige karakter leent zich ook voor touren op de Franse wegen, met volle bepakking ( gezin, tent en dat soort dingen). De ruimte is perfect, geen bak op het dak en met wat passen en meten alles in de kofferbak.
Geen problemen tot dusver. So far so good.
de volgende fase
Over de 2 ton met de T-5. Probleemloos. qua onderhoud wel de nodige zaken gedaan zoals:
- nieuwe banden
- distirbutieriem
- remmen
Elke dag toch een feest om er mee te rijden. Ik probeer (op gas met de G3 ) zo'n 375 km te rijden en dat gaat goed, gemiddeld tank ik 40€ per week dus te overzien. De Volvo rijdt goed, op gas prima en benzine net even strakker. Als het zo gaat zoals beoogd wil ik naar de 3 ton.