Volvo 850 2.5i Estate (1995)

Volvo 850 2.5i Estate (1995)

Uitvoering850 2.5i Estate
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2004

Wij praten bij aanschaf van deze Volvo 850 over een auto van bijna 10 jaar met 3 ton op de teller. Beide zaken zijn voor ons geen belemmering geweest om deze auto te kopen. (voor ons ook van belang: altijd Volvo-dealer onderhouden geweest en de auto werd ook door deze dealer verkocht) Hij rijdt als nieuw.
De stoelen zijn perfect en het rijden is een genot.
In de bochten helt hij ietwat over dat wat onze vorige auto (Opel Astra G) niet deed. Maar deze twee auto’s kun je dan ook niet met elkaar vergelijken.
10-01-2006: Het blijft een geweldige auto!
Wat mij betreft geen ander merk meer: veilig, betrouwbaar en als je een beetje handig bent gemakkelijk in onderhoud.

Airco is kapot (was bij verkoop bekend) een kwaaltje van de Volvo 850 en s/v 70. Aircoleiding was lek en laten vervangen. Kosten met afvulling ca. 300 euro.
07-01-2005 katalysator rammelt. Het binnenwerk ligt los. dus vervangen door sloopkat van 100 euro.Zelf vervangen wat aardig wat voeten in de aarde had omdat twee tapeindjes op de flens van het spruitstuk afbraken. Maar goed een halve dag verder uiteraard opgelost en roffelen maar weer.
10-01-2005 automatenbak kapot, laten vervangen door dealer.
02-04-2005. De reactiestangetjes van de stabilisatorstang rammelen als er over slecht wegdek gereden wordt dus vervangen.
Ondanks bovenstaande heerlijke auto!
01-09-2005: schijven en blokken voor vervangen.
10-01-2006: gasveren achterklep moeten vervangen worden. Met dit koude weer blijft de klep nl. niet goed meer openstaan. Gasveren in bestelling.

stand van zaken

De volvo heeft er bijna 4 ton opzitten en loopt nog als een trein. Zojuist rondom nieuwe schijven en blokken geplaatst. De remvoering van de handremschoenen waren losgekomen. Tijdig ontdekt en zodoende geen geblokkeerde wielen gekregen. Bij de laatste keuring een silentblock achter vervangen een een nieuwe remslang. Dat was het dan weer! Voor de aardigheid het tandwieltje v.d. km teller vervangen zodat deze het weer doet. Tot nu toe, nou ja je kunt nu al wel zeggen dat het een goede aankoop is geweest.....oh ja vorige week accu vervangen maar de vorige is wel 7 jaar meegegaan.