Volvo 440 2.0i Family-Line (1996)
Uitvoering | 440 2.0i Family-Line |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 1996 |
Al 16 jaar goed
De 340 GL die mijn vrouw hiervoor reed, was echt een hele fijne auto. Helaas ben ik met glad weer met die auto uit de bocht gevlogen en is die daarbij total loss geraakt. Ikzelf ben compleet ongeschonden uit de auto gekomen, dus daarom wilde ik voor mijn vrouw weer net so'n veilige auto als onze vorige. De Volkswagen Golf vond ik erg saai, en verder is er erg weinig. Toch maar naar Volvo terug gegaan, dat beviel ten slotte goed. Die hadden nog een startklare 440 2.0 staan. Na een ritje gemaakt te hebben was ik in ieder geval al om. Lekker pittig ding, die 2.0! Mijn vrouw stemde ook in. Nog even een setje lichtmetalen velgen en spatlappen (jaja!) er bij geluld en de deal was rond. 2 dagen later konden we hem ophalen. Het is zeker meer een echte rijdersauto dan de 340, zelfs een beetje sportief. Verder is het echt een familieauto, lekker ruim en erg comfortabel. Net als bij alle andere Volvo's zitten er erg goede stoelen in.
Binnen een week hadden we al schade. Voor de supermarkt is iemand tegen de zijkant aangereden, en is daarna weer doorgereden. Geen briefje of zo achter gelaten. Jammer. Maar goed, netjes gerepareerd en we gingen vol vertrouwen weer door. Zonder problemen heeft mijn echtgenote er tot 2003 in gereden, en 150.000 kilometer mee afgelegd. Toen zijn er niet zo veel dingen stuk gegaan, enkel de startmotor en de temperatuurmeter.
Na 2003 kreeg mijn vrouw een leaseauto, maar we hadden besloten om de 440 niet weg te doen. Voor kortere ritten neem ik nu vaker de 440 mee omdat je hem makkelijker kunt parkeren in de stad dan mijn 240. Sinds kort heeft ook mijn oudste dochter haar rijbewijs, en die vind de auto ook heel erg fijn. Die neemt hem ook overal mee naar toe, en zo is van de zomer de auto met haar en 3 vriendinnen naar Italië geweest. Ze hadden de pech met een lekke band in Duitsland, maar dat hebben ze zelf goed opgelost. De airco werkt ook prima.
Voorlopig blijft de 440 nog wel even. Ik en mijn familie vinden hem nog steeds erg fijn, en hij os ons veel meer waard dan de waarde van €400... Mijn jongste dochter is nu 15, en ze wil ook graag nog in deze auto rijden dus dat is nog een mooi doel. Mits er geen grote problemen komen mag hij dus blijven.
Ik ga de geintresseerden hier dus op de hoogte houden.
Mvgr Martien
Verkocht
We hebben heel veel plezier van de auto gehad, maar helaas werd onze oprit te klein nadat we onze droomauto hadden gekocht. Daarom heb ik hem voor een klein prijsje verkocht via marktplaats. Hij komt gelukkig goed terecht bij een jong gezin.