Volkswagen Vento 1.9 TDI 90pk GL (1996)
Uitvoering | Vento 1.9 TDI 90pk GL |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Wat een solide en degelijke wagen zeg, deze Duitser. Ik zou haast zeggen ’hufter proof’. Niet stuk te krijgen! Ik ben gaan dieselen omdat ik dan minder vaak hoefde te tanken. Ik reed hiervoor op gas (G3) en moest 3x per week tanken. Met deze fijne turbo diesel hoefde dat maar 1x. Het maakt niet uit of de airco aan staat of niet, het verbruik was gemiddeld 1:21,5. In de zomer soms 1:24 en in de winter als het echt koud was 1:19.
Deze auto heeft standaard 4 electrische ramen en als extra’s airco en cruise control. Het is altijd sleutel omdraaien en starten maar. Het comfort is ruim voldoende. Lange ritten zijn geen probleem, mede door de cruise.
Deze fijne wagen heeft ons maar 1x laten staan. Dit had te maken doordat de accu was overleden. Buiten het normale onderhoud om heb ik het achterste deel van de uitlaat moeten vervangen. Beiden slijtage. De onderhoudkosten vind ik daarom zeer meevallen.
Na 2 jaar deed het rechter achterportierraam het niet meer. In het portier zit een stekker wat erg slecht tegen vocht kan. Dat maak ik wel eens een keertje. Vorig jaar op een warme dag had ik mijn linker achterraampje open. Deze wilde plots niet meer naar boven. Natuurlijk tijdens een regenbui, dus veel water naar binnen. Thuis gekomen heb ik beide ramen gemaakt. Eenvoudig klusje; portierbekleing demonteren en de stekkers schoon en droog maken.
Het grootste probleem is dat ik dichter bij huis ga werken en deze auto daarom moet gaan verkopen. De volgende eigenaar gaat van deze auto ook weer veel plezier beleven.
Ik heb de Vento ingeruild en een Audi A4 station gekocht... lees die revieuw ook maar (wat een ellende!)