Volkswagen Up! 1.0 60pk BMT high up! (2015)

Volkswagen Up! 1.0 60pk BMT high up! (2015)

UitvoeringUp! 1.0 60pk BMT high up!
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

De auto.

In januari 2015 mochten we onze nieuwe HighUp ophalen bij de dealer. Het betreft een 5-deurs versie, met extra's als een panoramadak, 16 inch Triangle velgen, een Fender Sound System en een zwarte dakhemel. Ook Maps&More is aanwezig. Tot slot was er de actie 2+2 jaar garantie voor een spotprijs, dus dat hebben we erbij genomen.

Voor aflevering zijn er een aantal zaken aangepast aan de auto. Naast o.a. een middenarmsteun, instaplijsten en velours vloermatten is de belangrijkste aanpassing de montage van wielkuipen in de achterste wielkasten. Deze zijn standaard in een CrossUp, maar passen ook prima in een normale Up. Grote voordeel is dat er veel minder herrie uit de wielkasten komt, met name bij nat wegdek. Optisch vinden wij het ook mooier, omdat je geen ongespoten delen achter de wielen meer ziet.

De ervaringen.

De auto bevalt ons goed. We gebruiken hem als 2e auto, met dagelijks woon-werk verkeer. In 20 maanden hebben we bijna 30.000km gereden. De Up rijdt erg volwassen, stuurt goed en ligt strak op de weg, ook als je iets harder rijdt. Qua verbruik lukt het regelmatig om 1 op 22 tot 1 op 25 te scoren op rustige ritten. Ga je er wat langer de snelweg mee op, dan stijgt het verbruik aanzienlijk naar ca. 1 op 18.

De ruimte binnenin is ook prima voor elkaar. Voorin zit je erg ruim, maar ook achterin kun je prima mensen meenemen op niet al te lange ritten. Kofferruimte houdt niet over, maar dat is inherent aan het formaat auto. Overigens past het onderstel van onze kinderwagen er wel prima in.

Positief:
+ algehele kwaliteitsindruk
+ volwassen rijgedrag
+ heel fijne stoelen
+ ruimte binnenin
+ verbruik (als je rustig aan doet)
+ lage vaste kosten
+ lage variabele kosten (onderhoudsbeurt bij de dealer voor 139,-)

Negatief:
- stuur niet axiaal verstelbaar
- harde klik-klak geluiden uit de versnellingsbak in 1, 2 en 3

Binnenkort gaat de Up voor zijn 2e onderhoudsbeurt, we verwachten geen bijzonderheden.