Volkswagen Tiguan 2.0 TFSI 170pk 4Motion Sport & Style (2008)

UitvoeringTiguan 2.0 TFSI 170pk 4Motion Sport & Style
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Aflevering en eerste 13000Km

• 70 km

Na een hoop afwegingen of we voor een Cross Touran of een Tiguan zouden gaan hebben we gekozen voor de Tiguan. Mijn vrouw en ik vonden hem toch mooier. Het was de bedoeling om voor een goedkope uitvoering te gaan maar uiteindelijk werd het toch de 2.0 TSI met automaat in Sport en Style formaat. Verder nog wat extra's zoals een panorama dak, de RNS 510 navigatie en nog wat extra's. De auto was enkele weken eerder bij de dealer binnengekomen als showroomauto en eigenlijk tegen mijn verstand in hebben we de auto toch uit de showroom gekocht. Dat hadden we beter niet kunnen doen.....

Na aflevering van de auto blken er een heleboel krassen p de auto te zitten. Na veel overleg en overtuiging heeft de dealer it uiteindelijk deels opgelost. Eigenlijk is deze auto een auto met twee gezichten. Ik ben een groot aanhanger van de VAG producten en heb naas deze auto ook nog een A4 avant. Maar de tiguan springt er echt uit zowel in positive zin als negatieve zin.

Een kleine opsomming van de positieve kanten. De auto ziet er fantastisch uit en de rijeigenschappen zijn formidabel. De 2.0 TSI sleurt er als een bezetene aan maar door de zijdezacht schakelende automaat kan je ook heel makelijk rustig rijden. De zitpositie is perfect.

Maar er is ook een andere kant aan de auto. Zo kraakt het panorama dak, reeds twee maal de hemelbekleding vervangen omdat Volkswagen een nieuw type zou hebben uitgebracht vanwege de problemen, klapt de automaat soms heel heftig bij het terugschakelen naar de tweede versnelling, reboot de navigatie spontaan, navigatie speelt geen WMA meer maar alleen mp3, reageert de bediening van het dak soms niet, achteruitrijcamera viel weg, parkeersensoren gingen bezurk, ruitenwisser doet vreemd, etc etc.

Helaas veel problemen en de gebruikte kunstoffen overtuigen ook niet op de achterdeuren, raamstijlen. Ook de stoffen en materialen lijken sterker te slijten dan normaal.

De dealer heeft moeite de problemen op te lossen en je wordt helaas vaak voor "gek" versleten. Ondanks alles vind ik het een fantastische auto. Leuk is het om te zien dat Skoda de zaken beter voor elkaar krijgt. De nieuwe Skoda Superb zit veel beter in elkaar dan de huidige VW modellen (passat, passat CC). Ook de Yeti bevat mooiere materialen dan de Tiguan.

Ben benieuwd wat de komende tijd nog in het vat zit...

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan