Volkswagen Tiguan 1.5 eHybrid 204pk R-Line Edition (2025) #2
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand laatst | 7.500 km |
Hernieuwde kennismaking
Na jaren lange zeer plezierige ervaring met mijn vorige Tiguan type 2 modeljaar 2017 wilde ik na kennismaking met de nieuwe VW Tiguan deze in de hybride versie met een range van 100km+ graag ter vervanging aanschaffen.
De eerste aankoop van de Persimmon rode R-line full options was 26 maart 2024, en daar ik een goede deal kon maken met de inruil van mijn vorige Tiguan was de aanschaf een feit, levering verwacht juli/augustus 2024 door de toenemende vraag naar specifiek de hybride-aandrijving van deze modellen met een BPM van rond € 200,-- kon de fabriek de vraag niet aan en werd er in de zomer van 2024 opgeschaald om de vele orders te kunnen leveren.
Uiteindelijk medio oktober 2024 was hij daar dan wat een kleur en een luxe aan boord prima stoelen en bijna alles elektrisch was het plan.
Helaas een paar weken plezier gehad van mijn nieuwe aankoop doordat de 12V boordaccu leeg getrokken werd op de oprit waardoor ook het alarm nachts afging en ik ook niet de portieren meer open kreeg. (ook 12V nodig)
Na een eerste bezoek aan de dealer mobiliteitsgarantie gekregen en dit bleek helaas nog vaker nodig te zijn totaal meer dan 6 maanden niet in mijn nieuwe aankoop kunnen rijden.
Uiteindelijk bleek de storing niet op te lossen door dealer en in samenspraak met de importeur is besloten om de auto terug te nemen en mij een voorstel te doen om een nieuwe te bestellen. scheelde mij verzekering en wegenbelasting daar ik wel mobiliteit hield tot levering nieuw bestelde auto.
Deze kwam 31 juli 2025 exact dezelfde specs en nu na 6 maanden kan ik zeggen het is het wachten waard geweest. Het klopt dat die 100km makkelijk wordt gehaald in de zomer/herfst, nu in de winter ongeveer 80 km ook de verwarming is immers elektrisch als je geen brandstof wil gebruiken. heb nu 3 x getankt max 45 liter inhoud 1 liter op 70km.
Wel tank ik E5 brandstof daar de E10 sneller verouderd.
Daar ik een laadpaal zonnepanelen en een dynamisch energiecontract heb vallen de laadkosten ook mee.
Al met al ben ik nu na een half jaar en 7500 km verder een tevreden VW Tiguan rijder.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volkswagen Tiguan 1.5 TSI EHYBRID LIFE TREKHAAK/CAMERA/ACC/STOEL+STUURVERW
- 2025

Volkswagen Tiguan R-Line Edition - eHybrid Automaat | Panoramisch schuif-, kanteldak, elektrisch bedienbaar
- 2025

Volkswagen Tiguan 1.5 eHybrid 204PK PHEV Life Edition | TREKHAAK | HARMAN KARDON | STOELVERW. | APP. CONNECT | ADAPT. CRUISE | CAMERA. ACHTER | LED
- 2024

Alleen bij de goedkoopste Volkswagen Tiguan kost een kleurtje geld – AutoWeek.nl

Test: Volkswagen Tiguan 1.5 TSI eHybrid - Plug in hybride SUV kan van alles wat

Plug-in hybride Volkswagen Passat en Volkswagen Tiguan goedkoper