Volkswagen Tiguan 1.5 eHybrid 204pk Life Edition (2025)

Volkswagen Tiguan 1.5 eHybrid 204pk Life Edition (2025)

UitvoeringTiguan 1.5 eHybrid 204pk Life Edition
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Eerste ervaringen

Sedert twee weken heb ik weer een Tiguan, nu een eHybrid Life Edition 150 kW 204 PK. Door mijn fijne ervaringen met de Opel Grandland Hybrid, werd ik enthousiast over de verdrievoudiging van het elektrisch bereik dat de Tiguan zou bieden. Liefst 128 km. In de praktijk klopt dat helemaal, op 80% laden (aanbevolen) heb ik gemiddeld 105-120 km gehaald. Waar mijn Opel na 80 km overging op benzine doet de Tiguan dat op de snelweg maar een enkele keer. Na 1.150 km op de teller staat de benzinetank (45 l.) nog op 74% = 660 km. Nadat ik op Duitse en Amerikaanse YouTube filmpjes over het uitgebreide Infotainment heb gekeken, wist ik wat me te wachten stond. Evenwel nog enkele dagen wennen aan alle indrukken en mogelijkheden. Ik heb ook een instructieboekje besteld, maar de vraag is zo groot dat het nog wachten is op een herdruk. De handleiding op internet en in de VW app vind ik minder handzaam en ben blijkbaar niet de enige. Alles werkt goed, alleen de afstelling van de lederen bestuurdersstoel blijft zoeken naar de juiste zit. Ik mis de stevige Opel stoelen, de VW stoelen zijn zachter, ook elektrisch verstelbaar maar ik zit nog niet prettig. Ook de tijd en datum instelling werkt niet automatisch, maar handmatig is natuurlijk geen probleem. De auto rijdt geweldig, even wennen aan alle geluidjes en het uitzetten van enkele veiligheidssystemen bij de start. De rukjes aan het stuur van Lane-assist zijn hinderlijk en het automatisch afremmen bij ASS als je bijvoorbeeld een bocht doorgaat is gewoon gevaarlijk. Gelukkig kan ik deze laatste structureel uitzetten. Hybride rijden is telkens instellen en ik wissel naar sterke recuperatie als ik niet op de snelweg rijd. Dat scheelt ook steeds remmen, mijn Opel deed dat automatisch. Al met al een fijne eerste indruk, geweldig elektrisch bereik, maar steeds even wennen aan de diverse verschillen (ook vwb het laden) met de Opel. Geen spijt van deze aankoop, het kost wat, maar dan heb je ook wel een hele mooie SUV.

9,5