Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 160pk BMT Sport & Style (2014)

| Uitvoering | Tiguan 1.4 TSI 160pk BMT Sport & Style |
| Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2014 |
| Jaar van aanschaf | 2021 |
| KM-stand bij aanschaf | 124.269 km |
| KM-stand laatst | 137.000 km |
Eindoordeel
Na enkele jaren met de Tiguan te rijden zijn we nu overgestapt naar een Ford Kuga.
Terug kijkend op 3,5 jaar met de Tiguan kijken we hier met name positief op terug. In het eerste jaar hebben we ook het bekende probleem gehad met de distributieketting vervanging gelukkig wel een deel onder garantie goed gemaakt.
Daarna geen enkel probleem gehad met de Tiguan. Jaarlijks reden we ongeveer 10000 km waarvan 2500 km met een caravan.
De auto is voorzien van de 160 pk sterke motor, maar we vonden dat de trekkracht minder was dan on,e vorige altea xl met de 1.8 dsg.
Ook het verbruik viel ons enigzins tegen, korte afstanden 1 op 10 met caravan 1 op 7 en snelweg 1 op 13.
Omdat we nu ook veel meer gaan rijden hebben we besloten om de auto in te ruilen.
De motor heeft ons op de ketting na ons nooit in de steek gelaten, ook olie verbruik was nihil.
Over het algemeen positief over de auto en wie weet misschien in de toekomst opnieuw een tiguan.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan

Dit zijn handige gezins-SUV's voor €15.000

Volkswagen Tiguan - Occasion aankoopadvies

Test: Volkswagen Tiguan - Mitsubishi Outlander - Ford Kuga

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion Sport & Style (2011)