Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline (2000)

Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline (2000)

UitvoeringPolo 1.4 TDI Comfortline
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2006

Net, klein en fijn autootje! Prestaties zijn erg goed te noemen, merk nauwelijks verschil met de vorige auto (benzine 1.6 75pk Polo)en ik kan er erg vlot mee optrekken. Vooral in de 5 een goeie trekkracht met name van 80 naar 120. Verbruikt valt wel iets tegen. Ik haal als ik geluk heb net op 1 op 19.

Update 15-09-2006
Inmiddels ben ik alweer wat kilometertjes verder. Tussendoor wel een aantal problemen gehad. Op een gegeven moment kreeg ik last van kraken en tikken wanneer ik over het kleinste bultje/kuiltje reed en het schudden werd ook weer steeds erger. Ik heb toen de homokineten laten vervangen. Het schudden is weg, maar de tik nog niet. Achteraf blijkt dit de stabilisator stang te zijn geweest. De rubbers zijn ingevet en het getik is nu minder, maar nog niet helemaal weg. De rubbers zijn vervangen en nu is het probleem eindelijk opgelost.

Update 23-05-2007
Intussen de 2 ton gepasseerd, de auto rijdt nog steeds goed! Eigenlijk is die alleen maar beter gaan rijden, dit komt mede doordat de versnellingsbak gereviseerd is, en er nieuwe schokbrekers onder zijn gekomen. De versnellingsbak is een bekend probleem bij deze auto.
De homokineeten zijn ondertussen ook weer vervangen, de vorige waren helemaal kappot gelopen, dit is wel een tegenvaller, het schudden wat die tussen de 70 en de 90 km per uur doet zit er nog steeds is, waarschijnlijk is het iets anders... Wordt op dit moment nog naar een oplossing gezocht...
Ook heeft de originele accu het na ruim 6 jaar en 210000 km het begeven. Niet slecht.

Auto trilt tijdens optrekken in de derde versnelling. Door de garage opgelost, iets met vet bij de aandrijfassen.

Op het moment doet de raamschakelaar moeilijk, moet erg hard worden ingeduwd voordat de ramen naar beneden gaan.

De linker spiegelverwarming werkt op het moment niet.

Update 15-09-2006
Schudden van de auto, opgelost door 2 nieuwe homokineeten
Kraken/tikken, bijna opgelost door de rubbers in te vetten c.q nieuwe bestellen
Maand geleden contactslot blijft hangen in startstand, collega heeft de auto mee. En heeft dit niet in de gaten gehad tot het moment dat de auto er geen zin meer in had. De ANWB heeft de auto aangetrokken en kon zo naar de garage worden gebracht.

Update 23-05-2007
Versnellingsbak, kon niet meer terug schakkelen naar 4 en 3, en niet meer van de 3 naar de 4. Deze is gereviseerd.

Schokbrekers waren wel wat slap aan het worden, hiervoor heb ik een K&W set laten monteren.

Accu vervangen.

Problemen wat er nu nog is, is het schudden tussen de 70 en de 90 km/uur.

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo