Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk BlueMotion (2016)
Uitvoering | Polo 1.0 TSI 95pk BlueMotion |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Volwassen auto
Op zoek naar een vervanger voor onze tweede auto die inmiddels 11 jaar oud is, hadden we al tweedehandsjes van Alfa bekeken. Proefgereden in het A-model van Mercedes. De 1-serie van BMW bestudeerd. En we gingen nu naar de VW-dealer om A1 en A3 te bekijken. Zegt de verkoper dat hij ook nieuwe Polo's in de aanbieding heeft. Pfff, ik dacht nog je moet niet veel langer doorgaan met beledigen, want dan zijn we zo weg. Maar voor ik het wist, danste mijn vrouw rond de Polo "mooie Polo" "leuke auto". Nou, ja, jij moet er in rijden, dus waarom zal ik dwarsliggen. De verkoper moest duidelijk nog wat omzet halen vlak voor de jaarwisseling want hij deed een scherpe aanbieding. Dus nog even gecheckt of alle nodige accessoires erop zaten. Die 3-cylinder zat mij niet lekker. Het zal toch niet zoals die 2 cylinder Fiatjes zo'n brommergeluid produceren.
Toch akkoord gegaan.
Nu we deze auto hebben, valt het mij helemaal niet tegen. De auto is qua vormgeving een stuk volwassener dan die wat oudere polo's met ronde achterlichten, en die ik echt lelijk vond. Deze is wat groter en het interieur doet leuk aan. Ook de motor is fijn. In de lage toeren, bromt het wat, en komt langzaam op gang. Maar op toeren hoor je niets meer van het gemis van de ene cylinder. En pittig is hij zeker wel. 20 jaar geleden heb ik 2 golfjes gehad. Deze Polo is niet kleiner dan die golfjes van toen.
Weggedrag vind ik prettig neutraal. Niet rumoerig, weinig windgeruis. Radioinstallatie met USB-ingang heeft een goed geluid.
En uitermate prettig is de zuinigheid. Rond 1 op 19. Bij veel ritten op 80-km wegen zelfs boven de 1 op 20.
Tot nu toe geen enkele storing.