Volkswagen Polo 1.2 TSI 90pk Comfortline (2014)

Volkswagen Polo
Volkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen Polo

UitvoeringPolo 1.2 TSI 90pk Comfortline
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Volwassen auto

AANSCHAF
Onze tweede auto een polo 1.4 uit 2006 begon kuren te vertonen, het bleek een slecht herstelde schade auto (foei auto poppe!). Bij van den Brug gekeken naar een up omdat de up goede reviews heeft maar mijn vrouw vond een up echt te klein. Ook stonden er polo’s op voorraad met korting van meer dan 10%. Inmiddels hebben geleerd dat het bij VW (en misschien bij alle merken) beter is een exemplaar te kopen met proven technologie dan een echt nieuw model dus we verlieten de showroom met een Polo 6C (facelift van de 6R) met 1.2 90 pk comfortline met parkeersensoren en ivm wintersport goodyear all seasons. Ik had niet gedacht ooit zo snel een auto te kopen.

PRESTATIES
De 1.2 90pk motor rijdt comfortabel en de auto is vlot tot ongeveer 100 km, prima in de stad en op binnenwegen. De turbo komt er gelijkmatig in, ik heb ook een 1.0 95pk polo als leenauto meegehad, deze rijdt minder plezierig alle vermogen komt plotseling vrij. Boven de 100 km gaat het natuurlijk wat moeizamer. Met name bij invoegen op een autosnelweg, beladen en/of heuvel-op komt de auto te kort.
Over de all seasons, op wintersport was de grip vergelijkbaar met onze eerste auto op winterbanden, op warme zomerdagen merk ik wel dat de auto wat zoekerig wordt bij snelheden > 140 km.

COMFORT
Stoelen zijn redelijk gedurende langere ritten merk je dat ze minder steun geven, achteraf gezien hadden we misschien beter een highline kunnen kiezen.

ONDERHOUD EN REPARATIES
We hebben geen last gehad van de bekende tsi- problemen deze lijken voor de polo opgelost vanaf de facelift 2014. Wel viel de radio af en toe uit, opgelost met een firmware update (2 uur gewacht bij garage, garantie) en bijgeluid uit de motor bij 50 km/u op cruise control (aanzuigbuis verlengd, garantie). En dat was buiten de beurten alles. Na ruim 5 jaar en 90000km is de auto overbodig geworden en hebben we hem verkocht (55% afgeschreven). De polo vonden we te klein als eerste auto voor vakanties dus we hebben besloten de grotere te houden.

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo