Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 90pk Comfortline (2000)

Volkswagen Passat Variant
Volkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieur

UitvoeringPassat Variant 1.9 TDI 90pk Comfortline
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2002

Echte Deutsche gründlichkeit qua kwaliteit. Tenminste bij aflevering weinig kraakjes en piepjes. Voorin is het echt een prima reis auto. De ruimte achterin valt bij het in en uitstappen wat tegen. Voor de rest oké. Alleen de motor met 90 pk is echt niet sterk genoeg. Met name bij inhaalacties op de snelweg MOET je echt terugschakkelen wil je fatsoenlijk opschieten. Ook bij sportief rijden merk je dat deze station niet echt hiervoor geschikt is. Veel last van onderstuur bij rotondes.

Update dec 2005.

Nog steeds in mijn sas met de Passat alleen ik begin inmiddels wel te merken dat de kilometers voorbij vliegen met name het schakelen gaat minder ’strak’ als in het begin. Maar ik vindt het nog steeds een goede reisauto en met 60.000 km per jaar komt de 300.000 kilometer in 2006 og op de teller.
Olieverbruik is opgelopen naar 1 liter per 30.000 kilometer en das naar mijn mening nog zeer netjes.

Update juni 2007.
Omdat ik van mijn baas 1 dag per week mag gaan thuiswerken is de kilometerstand wat minder snel gestegen dan eerst gedacht. Maar goed nog steeds in mijn sas met de passat. Ik moet wel eerlijk zeggen als ik die nieuwe common rail diesels zie langsvliegen is het met 90 pk toch echt behelpen. Voor de rest begint het interieur wat te slijten maar goed dat is na ongeveer 6000 uur intensief gebruik te verwachten.

update oktober 2007.

Mijn Passat wordt oud, ik denk dat ik er nog een keer een nieuwe distributieriem op laat zetten en dan afwachten hoe hij het volhoudt.

Update april 2008

RIP passat, na bijna 3,5 ton heb ik afscheid genomen van mijn passat en hem verkocht aan een opkoper die er overigens nog 5000 euro voor gaf. De oorzaak voor het overlijden van de passat was een zeer ernstige olielekkage aan de krusaskering en de turbo.

Heb inmiddels een heel luxer Opel vectra 3.0 cdti gekocht dus ik ben weer mobiel.

Voorruit lek.
Airbag kon niet meer ingeschakeld worden (vorige eigenaar had hem uitgeschakeld i.v.m. kinderzitje).
Luchtmassameter defect met als resultaat dat de bolide nog langzamer werd.
Remklauw gebarsten.
Slot van achterklep defect.

Gelukkig heeft me dit alles niks gekost door coulance van de dealer.

Veel problemen met de antenne voor de radio. Inmiddels de gehele antenne laten vervangen en nog is de ontvangst niet geweldig.

Met de laatste beurt naast de reguliere werkzaamheden de dynamo vervangen en nieuwe blokken en schijven en twee nieuwe banden 1200 eurootjes.

Beurtje gehad in oktober met een nieuwe airco pomp, luchtmassameter (de tweede al) grote beurt en APK. Rekening is nog niet binnen maar ik vrees met grote vrees (bleek 1700 euries te zijn). Maar goed een nieuwe passat kost ook klauwen met geld dus voorlopig nog maar even door kachelen.

6,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Passat