Volkswagen Passat Variant 1.8 90pk GL (1990)

Volkswagen Passat Variant
Volkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat Variant

UitvoeringPassat Variant 1.8 90pk GL
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2000

Ik rijd nu bijna 3 jaar en 50.000 kilometer met mijn Volkswagen Passat. Het is een heerlijke auto om mee te rijden, na al die jaren nog steeds stil en comfortabel. Het interieur ziet er nagenoeg nagelnieuw uit, exterieur is hij ook nog steeds prachtig. Hij verkeert nog in zeer goede staat. Het verbruik ligt met 1 op 17 aan de lage kant, zonder dat dit ten koste gaat van het sportieve rijden. Je voelt aan alles dat het een echte reisauto is en hij graag kilometers maakt. Aan elke dag weinig kilometers heeft hij een broertje dood, dan koop je hem beter ook niet. Ik heb nu bijna 300.000 kilometer op de teller staan, en de garagist zegt dat er nog gemakkelijk 100.000 kilometer bijkan. Motorisch gezien nog 100 procent, en de staat van interieur en exterieur heb ik hierboven al beschreven. Kosten heb ik bijna niet. Elke 15.000 kilometer krijgt hij stipt zijn onderhoud, en daarbij valt op dat hij nauwelijks olie verbruikt, wat ook weer een veelzeggend is over de kwaliteit van de motor. Prima auto, stevig gebwouwd, prima afgewerkt. De zetels zijn subliem, en als je de deur dichtslaat, voel je dat je met een stevige auto te maken hebt. Roestvrij en interieur gaat enorm lang mee. Centrale deurvergrendeling, traag dovend interieurlicht zit er allemaal op. Enige minpunt is dat hij geen stuurbekrachtiging heeft, maar daar merk je eigenlijk niet zoveel van tijdens het rijden. Enkel parkeren vraagt wat spierkracht.

-Draaihendeltje van het raampje linker voorportier versleten. Moest vernieuwd worden.
-Contactslot is vernieuwd wegens versleten
-Nieuwe uitlaappijp op 280.000 kilometer wegens kapot
-Nieuw koplamp glas, wegens steen erdoor.
-Nieuwe schijfremmen en remblokken voor
-Nieuw aluminiumfolie in de deuren om vocht buiten te houden.
-Nieuwe distributieriem staat er aan te komen met de beurt van 300.000 kilometer.