Volkswagen Passat 1.9 TDI 115pk Comfortline (1999)

Volkswagen Passat
Volkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieur

UitvoeringPassat 1.9 TDI 115pk Comfortline
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2004

Ik heb op 1 dag mijn Peugeot verkocht en deze Passat gekocht en niet te geloven, wat een verschil.
De degelijkheid straalt er af. Ik heb aan mijn Peugeot veel plezier beleefd, maar ik heb er ook veel problemen mee gehad. Dit is mij tot nog toe bij de VW bespaard gebleven.
Hij is heerlijk ruim, comfortabel, sterk, zuinig en heeft fantastische remmen (zeker in vergelijking met de 406).
Ook over het verbruik ben ik bijzonder tevreden.
Op vakantie naar Italië, zomer 2004, heb ik op de Duitse autobaan flinke stukken tegen de 200 km/h gereden. Ik reed toen een tank leeg met een gemiddelde van 1:13,9! Mijn zuinigheidsrecord is tot nu toe gevestigd op 1:19,3. Gemiddeld rijd ik ongeveer 1:16,5.
Geweldig toch! Zo’n grote 1306 kg zware auto met zo’n verbruik!
Minpunten heeft deze auto voor mij tot nu toe nog niet echt, of het moet de lichte bekleding zijn waar de eerste eigenaar mijn Passaatje mee heeft uitgerust. Verschrikkelijk mooi om te zien maar een drama om schoon te maken en te houden. Zeker geen aanrader als er kinderen over de bekleding heen kruipen met hun leuke (buitenspeel) schoentjes.

Echte problemen heb ik niet gehad. (afkloppen)!
Een paar kleine dingen zoals een paar nieuwe lampen voor, achter en in het interieur en een weigerende centrale vergrendeling die deed waar hijzelf zin in had. Dit probleem heeft zichzelf trouwens opgelost?!
Ik begin nu trouwens wel te twijfelen aan de werking van de climate-control. Binnenkort maar even laten testen denk ik.
Tevens zit er een nieuw slot in aan de bestuurderszijde. (Met dank aan de persoon die niet van mijn nieuwe radio met prachtig bijpassend blauw display kon afblijven).

PRIVATE LEASE Volkswagen Passat