Volkswagen New Beetle Coupé 1.6 Trendline (2007)

Uitvoering | New Beetle Coupé 1.6 Trendline |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Niet echt tevreden met de New Beetle
Deze New Beetle heb ik uit Duitsland ingevoerd met maar 8.000 km op de teller. Afhankelijk alleen door mijn vrouw gebruikt. Toen mijn Mondeo minder werd heb ik deze Beetle overgenomen van mijn vrouw. Gelijk LPG Prins installatie ingebouwd en in anderhalf jaar tijd heb ik 80.000 km gereden.
Om kort te zijn, ik was niet echt tevreden. De stoel was slecht (een bult achter schoudersbladen), dus moest een Scheel stoel erin komen. Wat een verschil. Verder was ie ontzettend zijwindgevoelig (ging vaak naar het noorden v.h. land), dus heb ik hem 4 cm verlaag. Probleem opgelost.
In de file kreeg ik knipogen van mannen en ik durfde niet meer langs de snelweg op een parkeerplek te stoppen. Gelijk krij je twee auto's naast je. Een echte homobak, dus.
Toen deze Beetle mij voor de tweede keer in de steek liet heb ik hem gelijk ingeruild voor een BMW Z4. Ik maak met elke auto een afspraak. Hij krijgt de beste onderhoud, de lekkerste motorolie, wordt elke maand gewassen etc. In ruil daarvoor brengt hij mij van A naar B. Doet ie het niet - einde oefening. En nee, er waren geen problemen met de LPG-installatie.
Verder is een New Beetle niet praktisch. Je zit in het midden van de auto. Je kunt met een hoed op zitten. misschien iets voor de zeer lange mensen. Op de achterbank kan je wel zitten maar er ontbreekt aan hoofdruimte. Als de achterklep opengaat, de passagiers op de achterbank moeten bukken. Anders krijgen ze een zware klap als de achterklep dicht gaat. Een stomme auto dus.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee