Volkswagen Jetta 1.3 CL (1986)
Uitvoering | Jetta 1.3 CL |
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De auto was eerst van mijn oma. Toen zij er niet meer in kon rijden, hebben wij ’m overgenomen. Sindsdien doet ’ie dienst als tweede auto. Daarvoor is het een uitstekende auto. Hij doet het altijd en in de stad is het alleen een beetje lastig dat er geen stuurbekrachtiging op zit. Verder is er heel weinig te klagen. Op de snelweg wordt het een ander verhaal. De schokdempers zijn niet meer zo best en dat wreekt zich op hogere snelheid, doordat hij wat gaat deinen. Ook is de motor niet zo krachtig, waardoor je niet makkelijk met het verkeer meekomt. Mede dankzij de versleten schokbrekers (en ook doordat de banden niet echt zo goed zijn), is het weggedrag op nat wegdek een beetje tricky. Nog voordat ’ie onderstuurt, ligt overstuur op loer bij gas lossen. Deze reactie is behoorlijk gemeen en het is dan ook verstandig om dit te vermijden en een beetje rustig te rijden......maar voor het doel waarvoor we ’m hebben is ’ie heel geschikt. Het is een perfect tweede autootje.
Al jaren geleden is de koppakking lek geweest. Die moest vervangen worden, en sindsdien zijn er daarmee geen problemen meer geweest. Bij 100000 km is de koppelingsplaat vervangen. Verder is het enige probleem de wispelturigheid van de kilometerteller. Bij warm weer werkt deze niet, dus de opgegeven kilometerstanden zijn bij benadering.