Volkswagen ID.3 58kWh 1st (2020)

Volkswagen ID.3 58kWh 1st (2020)

UitvoeringID.3 58kWh 1st
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2021

Eerste electrische auto

Sinds een aantal weken en paar duizend kilometer verder al behoorlijk wat ervaring opgedaan met electrische rijden.

De Id3 is een prima auto om te rijden, is vlot, stil en met 2 opgroeiende kinderen op de achterbank is ruimte genoeg aan boord.

De actieradius is nu in winterdag 275km en heeft ook te maken met de rechtervoet natuurlijk. Ik heb hem meestal in de Comfort stand staan, op de Sport stand stuurt hij voor mij wat te zwaar en het verschil met het gaspedaal vind ik niet zo groot tov de Comfort stand.

Het multimedia systeem is wel een dingetje;
Opstarten is hij niet zo vlot mee en hij switcht soms zelf van radio naar carplay en weer terug ( zonder dat ik daar zelf iets voor doe ). Dat is wel erg irritant.

Ook de cruise control met verkeersbordherkenning is echt een drama.
Zelf binnen trajectcontroles ( waar ik zelf elke dag in rij ) past de auto zelf de snelheid aan het bord wat hij leest. Uit de praktijk: een bord met 90kmh waaronder staat : bij regen, remt de auto meteen af tot 90 kmh om daarna ineens uit het niets tot 130 te versnellen terwijl je maar 100 mag.

De 12v accu is onder garantie bij VW vervangen nadat ik een melding in het display kreeg dat die minder werd. Dit heb ik op internet vaker gelezen maar bij de dealer in Roosendaal hadden ze dit nog nooit meegemaakt.

Al met al een auto met wel wat kritische punten, maar de rijbeleving maakt dit meer dan goed!

Hopelijk maakt de komende software-updates het opstarten en overseitchen van radio naar CarPlay de irritatie wat minder

Ps: er volgt nog een betere foto?

PRIVATE LEASE Volkswagen ID.3