Volkswagen ID.3 58kWh 204pk Pro Edition (2023)
| Uitvoering | ID.3 58kWh 204pk Pro Edition |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2023 |
| Jaar van aanschaf | 2023 |
| KM-stand laatst | 65.000 km |
Fijne compacte EV
Onze oude Volkswagen Golf was aan vervanging toe en aangezien wij veel zouden gaan rijden i.v.m. wekelijks oppassen op onze kleindochtertjes die aan de andere kant van het land wonen, besloten wij om de overstap te maken naar elektrisch rijden. In juni 2022 hebben we daarom een nieuwe Volkswagen ID 3 Pro Performance besteld en deze is in het voorjaar van 2023 geleverd.
We hadden al een uitgebreide proefrit gemaakt en waren direct positief over de goede rijeigenschappen van deze auto. Inmiddels hebben we ruim 65.000 km gereden en onze ervaringen zijn eigenlijk alleen maar positief. Van alle ongemakken en storingen die wij wel op diverse fora lazen hebben wij gelukkig tot op heden niets gemerkt. Door het lage zwaartepunt (de accu ligt in de bodem) is de wegligging uitstekend. Het vermogen (204 pk) is ruim voldoende om vlot weg te rijden of in te halen.
De sliders i.p.v. knopjes om diverse functies te bedienen is even wennen, maar dat gaat nu prima. De zit op de stoelen is goed en in de auto is er voldoende ruimte voor 4 tot 5 personen.
Wij hebben de versie met de 58 kW accu en het rijbereik is in de zomer ongeveer 400 km en in de winter ongeveer 330 km. Wij rijden meestal rustig (niet boven de 100/110 km/u) Voor ons net voldoende om de oppasritten vrijwel altijd te kunnen maken zonder bij te hoeven laden onderweg.
Er zit wel één minpunt in deze (en ook vorige Volkswagens) die wij gehad hebben.. De ingebouwde navigatie. Dit was en is ronduit slecht. De aanduiding voor een afslag komt vaak te laat of te vroeg, er worden files aangegeven die er niet zijn of er verschijnen totaal onlogische omleidingen die niets met de actuele verkeerssituatie te maken hebben. Hier schijnen meer klachten over te zijn.
Economisch kan het voor ons goed uit. Ik moet wel zeggen dat wij een eigen oprit met een eigen 11kW laadpaal en behoorlijk wat zonnepanelen hebben. Wij hebben de auto overdag vrijwel nooit nodig en kunnen dus in de zomer de hele dag laden op zonnestroom. Dat maakt het rijden voor ons erg voordelig en is de meerprijs t.o.v. een benzineauto snel terugverdiend.
PRIVATE LEASE Volkswagen ID.3
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volkswagen ID.3 Life 58 kWh - Carplay, Navi, Cruise, Stoel/Stuur verwarming
- 2021

Volkswagen ID.3 204pk First 58 kWh | SoH 93% | Steunhaak | Navigatie | Stoelverwarming
- 2020
![Volkswagen ID.3 Pro 204PK [MATRIX+CAMERA+ACC+STOELVERWARMING+KEYLESS+CARPLAY]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/58294038/0-77ecad1a170c6ee545d3c0e6547fcb07.jpg)
Volkswagen ID.3 Pro 204PK [MATRIX+CAMERA+ACC+STOELVERWARMING+KEYLESS+CARPLAY]
- 2020