Volkswagen ID.3 45kWh 150pk Pure (2022)
Uitvoering | ID.3 45kWh 150pk Pure |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Degelijk maar niet perfect
Na ruim 20.000 kilometer met de Volkswagen ID.3 Pure heb ik gemengde gevoelens overgehouden aan de auto. Aan de ene kant rijdt hij prettig, stil en comfortabel, precies wat je van een elektrische Volkswagen mag verwachten. Aan de andere kant bleek de uitvoering die ik had, met de kleinste 45 kWh batterij, in de praktijk gewoon te beperkt voor mijn dagelijkse ritten.
In de zomer kwam ik met wat beleid prima uit, maar zodra de temperatuur daalde, werd het echt plannen. Het idee dat ik telkens moest nadenken over laden begon me op den duur te irriteren. Dat was uiteindelijk ook de reden om over te stappen op een Cupra Born met 58 kWh batterij. Die biedt meer vrijheid, voelt sportiever aan en is ook duidelijk mooier afgewerkt.
Over het interieur van de ID.3 ben ik minder enthousiast. Het oogt wat plastic en de bekleding heeft een wat ouderwetse uitstraling, wat jammer is bij een moderne elektrische auto. Wat me echt verbaasde, is dat er geen luidsprekers achterin zitten. Voor een auto die nieuw rond de 35.000 euro kost, vind ik dat wel erg karig.
De ID.3 is verder een betrouwbare auto die fijn rijdt en degelijk in elkaar zit. Alleen de Pure-uitvoering is wat mij betreft echt een instapmodel dat te beperkt is voor wie dagelijks wat meer kilometers maakt.
Pluspunten:
Soepel, stil en comfortabel rijgedrag
Degelijke bouwkwaliteit
Compact, maar toch ruim genoeg
Minpunten:
Bereik te beperkt voor dagelijks gebruik
Interieur oogt goedkoop en wat saai
Geen luidsprekers achterin
Bijzonderheden:
Lekke band bij 5.000 kilometer. Band was kapot en moest helemaal vervangen worden.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Volkswagen ID.3
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volkswagen ID.3 First Plus MAX 58 kWh stoel+stuurverwarming adaptive cruise control carplay sfeerverlichting hud massage
- 2020

Volkswagen ID.3 45kWh Pure , Stoel en stuurverwarming, Adaptive CC