Volkswagen Golf 2.3 V5 Highline (1999)

autoreview

Volkswagen Golf 2.3 V5 Highline (1999)

Signalement

UitvoeringGolf 2.3 V5 Highline
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf106.500 km
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 17%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Deze auto is iets heel anders dan mijn vorige auto. Daarom ook niet te vergelijken, wat ik dus ook niet ga doen.
Vanwege het feit dat ik wel aan iets nieuws toe was en mijn Fiat mij een aantal keren (bijna) in de steek liet, had ik hier geen vertrouwd gevoel meer over. Dus besloot ik om eens me heen te kijken naar iets anders. Wat vast stond was dat het niet zomaar een auto moest worden, maar iets speciaals. Iets wat snel van 0-100 gaat, genoeg power heeft om veilig en snel in te halen, maar geen knoerhard onderstel had. Een andere vereiste was dat die maximaal ongeveer 100.000 km gelopen mocht hebben en niet ouder dan bouwjaar 1999. Dit in gedachten nemend blijft er weinig keus over.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik een hele mooie VW Golf V5 tegen met origineel VW GTI kit geinstalleerd. Dit trok mij wel aan. Het is welliswaar een Golf, maar gelukkig niet eentje zoals je 9 van de 10 keer ziet rijden in ons Nederlands straatbeeld, wat hem best wel speciaal maakt. En gezien de blikken die ik af en toe krijg van (vooral) schoolgaande jeugd, ben ik niet de enige die er zo over denkt.

Dan nu, hoe bevalt de auto?
Hij bevalt mij prima. Helaas heeft die ook zijn minpuntjes, zoals kraakjes in het interieur, wat ik niet van een VW zou verwachten, maar die wegen lang niet op tegen het plezier dat de auto mij geeft.
De zitpositie is heerlijk. De armsteun in het midden is heerlijk relaxed en ook de armsteun in de deur zorgt ervoor dat je een relaxte zithouding kunt vinden. De beide voorstoelen zijn in hoogte verstelbaar. Staan in de laagste stand, wat een sportieve zit geeft. Standaard heeft de V5 trouwens sportstoelen.
Trekkracht heb je in alle versnellingen altijd genoeg voorhanden. Snel en veilig inhalen kan dus uitstekend met deze auto. Boven de 3000 toeren trakteert de auto je bovendien op een geweldig motorgeluid, een donkere zware brom, vergelijkbaar met een V8. Dat is waarom ik meermaals de radio zachter zet om hiervan te kunnen genieten.
Verder is mij niet bekend of de auto ook een GTI onderstel heeft, maar gezien hij heerlijk zacht geveerd is denk ik dat het GTI pakket bij mij alleen optisch is.
Hobbels, vooral kleine zoals vaak bij stoplichten merk je niks meer van. Terwijl ik deze voorheen duidelijk voelde in mijn Fiat. Het comfort van de Golf is dus super. Ik vind hem soms wel wat Amerikaans aandoen, gezien de auto af en toe op en neer deint op lange stukken buiten bebouwde kom waar de weg niet vlak is. Wat ik niet erg vind, maar juist wel relaxed.
Het enige wat ik als minpunt op kan merken is het verbruik. Deze is tot nu toe gemiddeld 1:10
Maar hier had ik rekening mee gehouden voordat ik de auto kocht en neem ik dus voor lief. Plezier cq hobbys kosten nu eenmaal geld.

PROBLEMEN

niet noemenswaardig:
- kraakjes in het interieur
- lampje in de kofferbak dat het niet deed, is verholpen. Dit kwam omdat het slot van de achterklep niet goed was, onder garantie een nieuwe voor gekregen.
- geen anti-blinderingstand binnenspiegel, maar hier heb ik onder garantie een nieuwe voor gekregen
- Schakelaar van raam bestuurderskant was niet helemaal goed, raam deed niet altijd wat die moest doen. Ging bijv naar boven ipv omlaag en ging niet na 1 druk op de knop volledig open. Is onder garantie verholpen.
- stoelverwarming bestuurdersstoel viel uit na een aantal weken. Bleek iets doorgebrand te zijn in het verwarmingselement. Onder garantie is dit verholpen. Heb een compleet nieuw electrisch deken in de stoel gekregen.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens