Volkswagen Golf 1.9 SDI Ocean (2003)
Uitvoering | Golf 1.9 SDI Ocean |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik heb deze auto eind 2006 gekocht omdat de distributieriem van de daihatsu ermee ophield.
Ik ben op zoek gegaan naar een golf, dit omdat het een mooie auto is en gewoon goed!
Het moest een diesel zijn en hij moest zuinig zijn, verder zou het wel mooi zijn als er verschillende accesoires op zouden zitten.... nou ik heb hem gevonden!
153400 km 3jaar oud, lm velgen, airco, cruisecontrol,ect ect (ocean pakket)
Deze auto rijdt heerlijk weinig lawaai en toch snel genoeg om overal door te komen.
vanuit stilstand is het een snelle auto, als je eenmaal op de snelweg zit en je drukt het gaspedaal onderin dan merk je toch dat het een SDI`tje is.
MAAR dit heeft wel als tegenprestatie dat hij zeer zuinig is namelijk, (1:18-1:20)!!
Ik vindt het gewoon een mooie en heerlijk rijdende auto!
na de eerste duizend km ben ik zelf op zoek gegaan naar een trekhaak, deze heb ik op marktplaats gevonden voor 150€ afneembare kogel!(koopje dus) deze heb ik zelf gemonteerd, op de gebruiksaanwijzing staat 90 min montagetijd maar ik heb er toch 5 uur over gedaan (eerste keer).
153600 schakelaartje voor de bestuurdersraam gedeeltelijk te openen (eerste stand) werkt niet goed. Dit was al toen ik hem kreeg maar is na ontdekking direct vervangen voor een volledig nieuw bedieningspaneel! garantie!
Vandaag 06-01-2007 Ben ik erachtergekomen dat de km teller, de km/h teller en achteruitrijlichten het niet meer doen, de cruisecontol doet ook niet meer en de boordcomputer werkt niet correct (ivm afgelegde afstand)
Verder SCHOKT de auto, vooral als ik van de 1 naar de 2 ga, als ik in de 2/3/4/5 rijd met ongeveer 1500 touren begint de auto ontzettent te schokken en de pook schiet alle kanten uit. of dit iets met de teller te maken heeft vraag ik me af, ik kom er maandag wel achter bij de garage (garantie)
update:
Ik ben vandaag bij de garage geweest.... het WAS 1 KLEINE ZEKERING...had ik zelf niet goed terug geduwt na controle ivm defect lampje in koplamp ;-)